Domácí ořechový krém do vánočního cukroví

Vánoce se nám rychle blíží a s nimi i tradiční pečení cukroví. Základem většiny druhů vánočního pečiva jsou krémy, které si snadno můžeme vytvořit v pohodlí domova. Cukroví se jimi slepuje i plní a má díky nim vynikající chuť. Připravili jsme pro vás podrobný návod, jak si doma připravit ořechový krém do vánočního cukroví.

Plněné vánoční cukroví patří mezi nejoblíbenější druhy. Obvykle chutná všem a na vánočním stole vypadá opravdu božsky. Kvůli krému uvnitř má tendenci se rychle kazit, a proto doporučujeme skladovat v chladu a připravovat jen pár dní před konzumací.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
ořechový krém do vánočního cukroví
Zdroj: stockphoto.com

Doporučujeme: Lahodný pařížský krém – ideální do vánočního cukroví

Recept na ořechový krém do vánočního cukroví:

Co budeme potřebovat:

  • 125 ml mléka
  • 130 g moučkového cukru
  • 140 g másla
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 6 lžic mletých vlašských ořechů
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • Lze použít i vanilkový pudinkový prášek

Jak budeme postupovat:

1. Začneme tím, že v mléku rozmícháme mouku (pudink) a za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme zhruba 2 až 3 minuty, dokud nám nevznikne hustá kaše.

2. Kaši odstavíme a necháme za občasného promíchání vychladnout při pokojové teplotě.

3. Do mísy dáme nakrájené změklé máslo, přidáme vanilkový a moučkový cukr, utřeme do pěny a poté po lžících přidáváme vychladlou kaši.

4. Musíme důkladně třít, aby se netvořily hrudky. Lze použít elektrický šlehač.

5. Nakonec do základního krému vmícháme 6 lžic mletých vlašských oříšků nebo lískových oříšků.

Doporučujeme také vyzkoušet: Čokoládový krém do vánočního cukroví

TIP: Krém nechte v lednici ztuhnout a k plnění nejrůznějších druhů cukroví použijte nůž se širokou čepelí nebo zdobící sáček.

Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept: Lehoučký máslový krém vhodný jako výplň do všech dezertů: Vezměte jen máslo a dvě další přísady a vyšlehejte