Neodolatelná vepřová krkovice na česneku s omáčkou, která vás dostane

Dopřejte si dokonalý gurmánský zážitek s neodolatelnou vepřovou krkovicí na česneku, doplněnou jemnou a lahodnou omáčkou. Tento recept spojuje šťavnaté vepřové maso s intenzivní chutí česneku a krémovou omáčkou, která vás okamžitě dostane. Ideální volba pro výjimečný oběd nebo večeři, na kterou vaši blízcí jen tak nezapomenou!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Krkovice na česneku s omáčkou
Zdroj: povar.ru

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, určitě vyzkoušejte vepřovou kýtu na hořčici s bramborovým knedlíkem.

Vepřová krkovice na česneku s omáčkou:

Co budeme potřebovat:

Na maso:

  • 1,5 kg krkovičky nakrájené na plátky
  • 10 stroužků česneku
  • 2 větší cibule nakrájené na kolečka
  • sůl

Na omáčku:

  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 10 lžic pikantního kečupu
  • sladkou mletou papriku
  • pepř

Jak budeme postupovat:

1. Plech si nejdříve vymažeme olejem. Na plech uložíme vrstvu cibule a na cibuli uložíme plátky masa, které jsme předem důkladně opláchli.

2. Osolíme je a potřeme prolisovaným česnekem.

3. Maso pokryjeme zbylou cibulí a jednoduše přelijeme omáčkou – smícháme si na ni kečup olej, sójovou omáčku, papriku a mletý pepř.

Připravte si vepřovou krkovici na houbách a smetaně, která je lahodným a sytým jídlem ideálním pro rodinné obědy

4. Pečeme při teplotě 180 stupňů 1-1,5 hodiny. Krkovice na česneku je hotova! Podáváme s rýží nebo bramborami.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Pokud hledáte další masovou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept:

Máte doma vepřové maso? Připravte si tento vynikající rychlý recept