Objevte kouzlo krémového skořicového dezertu ve skle, který dokonale spojuje jemnou chuť vanilky, osvěžující aroma citronu, křupavé máslové sušenky a hřejivou vůni skořice. Tento jednoduchý, ale zároveň luxusní dezert je ideální na slavnostní příležitosti i k odpolední kávě. Jeho příprava je snadná a výsledek vás ohromí svou krémovou texturou a harmonickou chutí.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pokud hledáte nějakou další dobrotu, určitě vyzkoušejte tento tradiční jablečný koláč s křehkým těstem a skořicí.
Krémový skořicový dezert ve skle s vůní vanilky, citronu a sušenkami
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 1 litr mléka
- 1 tyčinka skořice
- 1 lžičku vanilkový extrakt
- nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
- 6 žloutků + 125 g cukru
- 1,5 lžíce kukuřičný škrobu + trochu mléka
Ostatní:
- máslové sušenky
Na zdobení a posypání:
- mletá skořice – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Krém: Do hrnce nalijte mléko, pak přidejte tyčinku skořice, ochuťte vanilkovým extraktem a nastrouhanou citronovou kůrou. Vařte 5 minut od bodu varu na mírném ohni. Potom hrnec se směsi stáhněte z ohně, nechejte vychladnout a pomocí síta sceďte.
2. Následně do mísy vlijte žloutky a přisypejte cukr – šlehejte, dokud zbělají.
3. Dále rozpusťte kukuřičný škrob v troše studeného mléka a vlijte do žloutkové směsi – pořádně promíchejte a přilijte scezené skořicové mléko.
4. Vzniklý krém přelijte do wok pánve nebo do hrnce a za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí.
5. Získaný krém si přelijte do skleněných nádob nebo pohárů a v případě potřeby položte na dno nebo na povrch krému sušenku.
6. Na závěr dezert ozdobte-posypejte prosátou mletou skořicí a uložte do lednice na ztuhnutí. Podávejte s lásku, velkou chutí a elegancí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.