Tento recept na Řezy ze zakysané smetany je skvělou volbou pro milovníky sladkých a krémových dezertů. Kombinace lahodného piškotového korpusu a svěžího zakysaného smetanového krému vytváří neodolatelnou chuťovou harmonii. Tyto řezy jsou ideální pro oslavu, rodinnou večeři nebo jako sladká pochoutka k odpolednímu čaji. S jednoduchým postupem a běžně dostupnými ingrediencemi si můžete připravit výborný dezert, který potěší všechny gurmány. Připravte si tyto lahodné řezy ze zakysané smetany a dopřejte si okamžik sladkého rozkoše.
Recept na Řezy ze zakysané smetany:
Co budeme potřebovat:
Piškot:
- 150 g hladké mouky
- 100 g cukru krupice
- 200 ml oleje
- 100 ml vody
- 2 lžíce kakaa
- 3 vejce (oddělené na žloutky a bílky)
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
Krém:
- 2 zakysané smetany
- 2 šlehačky
- 100 g cukru moučka
Ozdoba:
- Jedna čokoláda nastrouhaná
Jak budeme postupovat:
1) Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2) Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, cukr krupice, prášek do pečiva a kakao.
3) Přidejte olej, vodu a žloutky. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily a vytvořily hladké těsto.
4) V další míse vyšlehejte bílky ze tří vajec do tuhého sněhu.
5) Opatrně vmíchejte sníh z bílků do připraveného těsta. Zachovejte vzdušnost sněhu a promíchejte těsto jemnými pohyby shora dolů.
6) Připravte si plech vyložený pečícím papírem a rozetřete na něj připravené těsto do rovnoměrné vrstvy.
7) Piškotový korpus vložte do předehřáté trouby a pečte ho asi 20-25 minut, nebo dokud není propečený. Pro ověření, zda je korpus upečený, můžete do něj zapíchnout špejli – pokud z ní vyjde suchá, je piškot hotový.
8) Po upečení nechte piškotový korpus vychladnout.
9) Mezitím si připravte krém. Ve vhodné míse smíchejte zakysané smetany se šlehačkami a cukrem moučka. Šlehejte krém, dokud není hladký a tuhý.
10) Na vychladlý piškotový korpus nanesete připravený krém a rovnoměrně ho rozetřete.
11) Nahoře na krém posypte nastrouhanou čokoládou pro ozdobu.
12) Řezy ze zakysané smetany nechte ztuhnout v lednici alespoň pár hodin nebo nejlépe přes noc.
Máte doma jablko? Odemkněte si tento tajný recept na lahodné jablečné sušenky
Nejenže skvěle vypadají, ale také skvěle chutnají. Udělejte si tyto koláčky ve tvaru květiny. Jsou lehké, jemné, lahodné a skvělé. Ideální k vynikající voňavé kávě. Nebíčko v ústech a na talíři.
Co budeme potřebovat:
- 2 vejce
- špetka soli
- nastrouhaná citronová kůra
- 80 g cukru
- 60 g rozpuštěného másla
- 50 ml mléka
- vanilková příchuť – podle chuti
- 280 g mouky
- 15 g prášku do pečiva
- meruňkový džem
Jablíčka:
- 1 velké jablko
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky cukru
K posypu:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. V míse rozšlehejte vejce, přidejte špetku soli, cukr, nastrouhanou citronovou kůru a metličkou promíchejte.
2. Pak přidejte mléko, rozpuštěné máslo, vanilkové aroma a znovu promíchejte.
3. Poté přidejte mouku, prášek do pečiva, znovu promíchejte a vytvoříte těsto.
4. Velké jablko nakrájejte na půlměsíčky, posypte skořicí, cukrem a promíchejte.
5. Připravte si plech s pečicím papírem a lžící na něj rozprostřete těsto. Těsto uhlaďte do tvaru placičky s mezerami mezi sebou.
6. Střed placičky potřete meruňkovou marmeládou, kolem naaranžujte jablka se skořici a cukrem a tým vytvoříte květiny.
7. Pečte je v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C.
8. Posypejte moučkovým cukrem a podávejte je s láskou, chutí a radostí.