Neodolatelná masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou – dokonale šťavnatá s křupavou karamelizovanou kůrkou

Tato lahodná masová roláda je ideální volbou pro slavnostní oběd nebo večeři, která okouzlí nejen svou chutí, ale i vzhledem. Šťavnaté mleté maso, ochucené vybraným kořením, ukrývá bohatou náplň z vařených vajec, křupavé mrkve a barevné papriky, což dodává jídlu nejen skvělou chuť, ale i barevnost. Speciální sladkokyselá směs, kterou je roláda potřená před pečením, zkaramelizuje a vytvoří křupavou kůrku, která z ní udělá opravdovou lahůdku. Tento recept je perfektní volbou, pokud chcete oslnit svou rodinu či hosty a dopřát jim nezapomenutelný chuťový zážitek!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Neodolatelná masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou – dokonale šťavnatá s křupavou karamelizovanou kůrkou
Zdroj: Feinschmecker Ecke

Pokud hledáte nějakou další masovou dobrotu, určitě vyzkoušejte naší pečenou sekanou plněnou špenátem, žampiony a sýrem.

Masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou s karamelizovanou kůrkou

Co budeme potřebovat:

Směs mletého masa:

  • 800 g mleté maso (hovězí, vepřové)
  • 2 vejce
  • 1 lžička soli
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 1 lžička uzené papriky
  • 50 g strouhanky
  • 1 nastrouhaná cibule
  • čerstvá petrželka – podle chuti
  • 2 stroužky česneku

Ostatní:

  • rostlinný olej – na smažení
  • máslo – na smažení

Plnění:

  • 5 vajec vařených natvrdo
  • 1 mrkev
  • 1 červená sladká paprika
  • 1 žlutá sladká paprika
  • černý mletý pepř – podle chuti

Příloha:

  • 1 kg brambor + voda
  • 1 cibule
  • 8- 10 žampionů
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 2 stroužky česneku
  • zelená jarní cibulka – podle chuti

Směs na potření rolády:

  • 3 lžíce rajčatový protlak
  • 1 lžíce celozrnné hořčice
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1 lžička soli
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce jablečný ocet
  • 2 lžíce medu

Jak budeme postupovat:

1. Směs mletého masa: Do velké mísy si vložte mleté maso a rozklepněte vejce. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a uzenou paprikou. Dále do mísy přisypejte strouhanku, vmíchejte nastrouhanou cibuli, vsypejte čerstvou nasekanou petrželku a nadrobno nakrájený česnek – pořádně rukou promíchejte.

Neodolatelná masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou – dokonale šťavnatá s křupavou karamelizovanou kůrkou
Zdroj: Feinschmecker Ecke
Neodolatelná masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou – dokonale šťavnatá s křupavou karamelizovanou kůrkou
Zdroj: Feinschmecker Ecke
Neodolatelná masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou – dokonale šťavnatá s křupavou karamelizovanou kůrkou
Zdroj: Feinschmecker Ecke
Neodolatelná masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou – dokonale šťavnatá s křupavou karamelizovanou kůrkou
Zdroj: Feinschmecker Ecke

2. Vzniklý základ si pěkně ručně rozprostřete na pergamen položený na alobale a nechejte chvíli stranou.

Neodolatelná masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou – dokonale šťavnatá s křupavou karamelizovanou kůrkou
Zdroj: Feinschmecker Ecke

3. Plnění: Do pánve s rozehřátým olejem a máslem vložte na tyčinky nakrájenou mrkev, kterou smažte na mírném ohni. Pak vmíchejte na proužky nakrájené barevné papriky a společně smažte. Nakonec dochuťte černým mletým pepřem a ještě chvíli smažte.

Neodolatelná masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou – dokonale šťavnatá s křupavou karamelizovanou kůrkou
Zdroj: Feinschmecker Ecke
Neodolatelná masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou – dokonale šťavnatá s křupavou karamelizovanou kůrkou
Zdroj: Feinschmecker Ecke

4. Následně na základ doprostřed položte celé vařené vejce a na něj rozložte smaženou zeleninu. Pomocí pergamenu srolujte do tvaru rolády a zabalte do alobalu.

Neodolatelná masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou – dokonale šťavnatá s křupavou karamelizovanou kůrkou
Zdroj: Feinschmecker Ecke
Neodolatelná masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou – dokonale šťavnatá s křupavou karamelizovanou kůrkou
Zdroj: Feinschmecker Ecke
Neodolatelná masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou – dokonale šťavnatá s křupavou karamelizovanou kůrkou
Zdroj: Feinschmecker Ecke
Neodolatelná masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou – dokonale šťavnatá s křupavou karamelizovanou kůrkou
Zdroj: Feinschmecker Ecke
Neodolatelná masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou – dokonale šťavnatá s křupavou karamelizovanou kůrkou
Zdroj: Feinschmecker Ecke

5. Pečte v předehřáté troubě 1 hodinu při 180 °C dozlatova.

Neodolatelná masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou – dokonale šťavnatá s křupavou karamelizovanou kůrkou
Zdroj: Feinschmecker Ecke

6. Do hrnce si vložte nakrájené brambory na kousky a zalijte vodou. Přikryjte hrnec pokličkou a vařte na mírném ohni al dente.

Neodolatelná masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou – dokonale šťavnatá s křupavou karamelizovanou kůrkou
Zdroj: Feinschmecker Ecke

7. Příloha: Do pánve s rozehřátým olejem a máslem vsypejte nakrájenou cibuli a smažte na mírném ohni dozlatova. Dále do pánve přimíchejte nakrájené žampiony a přidejte nakrájené uvařené brambory al dente. Dochuťte solí a černým mletým pepřem. Nakonec do pánve přidejte nadrobno nakrájený česnek a vsypejte nakrájenou zelenou jarní cibulku. Společně ještě chvíli smažte.

Neodolatelná masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou – dokonale šťavnatá s křupavou karamelizovanou kůrkou
Zdroj: Feinschmecker Ecke
Neodolatelná masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou – dokonale šťavnatá s křupavou karamelizovanou kůrkou
Zdroj: Feinschmecker Ecke
Neodolatelná masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou – dokonale šťavnatá s křupavou karamelizovanou kůrkou
Zdroj: Feinschmecker Ecke
Neodolatelná masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou – dokonale šťavnatá s křupavou karamelizovanou kůrkou
Zdroj: Feinschmecker Ecke

8. Směs na potření rolády: Do misky dejte rajčatový protlak a přidejte celozrnnou hořčici. Dochuťte uzenou paprikou, solí a černým mletým pepřem. Dále přilijte sójovou omáčku, jablečný ocet a ochuťte medem – dobře promíchejte lžící.

Neodolatelná masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou – dokonale šťavnatá s křupavou karamelizovanou kůrkou
Zdroj: Feinschmecker Ecke
Neodolatelná masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou – dokonale šťavnatá s křupavou karamelizovanou kůrkou
Zdroj: Feinschmecker Ecke
Neodolatelná masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou – dokonale šťavnatá s křupavou karamelizovanou kůrkou
Zdroj: Feinschmecker Ecke
Neodolatelná masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou – dokonale šťavnatá s křupavou karamelizovanou kůrkou
Zdroj: Feinschmecker Ecke

9. Po uplynutí doby pečení vyjměte plech s roládou z trouby, odstraňte alobal, pergamen a potřete ji celou připravenou lahodnou směsí.

Neodolatelná masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou – dokonale šťavnatá s křupavou karamelizovanou kůrkou
Zdroj: Feinschmecker Ecke

10. Pečte v troubě dalších 10 minut při 200 °C dokřupava.

Neodolatelná masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou – dokonale šťavnatá s křupavou karamelizovanou kůrkou
Zdroj: Feinschmecker Ecke

11. Úžasnou masovou roládu plněnou vejcem, mrkví a barevnou paprikou podávejte s připravenou lahodnou přílohou.

Neodolatelná masová roláda s vejcem, mrkví a paprikou – dokonale šťavnatá s křupavou karamelizovanou kůrkou
Zdroj: Feinschmecker Ecke

Dobrou chuť!

Pokud hledáte další masovou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept:

Placky plněné mletým masem se zelenou cibulkou a petrželkou