Naše dnešní menu přináší vepřové karé na cibuli ve smetanové omáčce. Tento pokrm nejenže slibuje měkkost a šťavnatost masa, ale také vás zavede na cestu poznání nových vůní a chutí. Připravte se na chuťovou explozi, která vás zaručeně uchvátí a zanechá vám neodolatelnou touhu po další lahůdce.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřové karé na cibuli ve smetanové omáčce
Co budeme potřebovat:
- Kus vepřového karé
- 2 cibule
- Sůl a pepř podle chuti
- 200 ml vody
- Hladká mouka na zahuštění
- Lžíce smetany
- Nakrájená petrželová nať nebo pažitka na ozdobu
Jak budeme postupovat:
1. Rozpálenou pánev namastíme trochou oleje nebo másla.
2. Vepřové karé nakrájíme na stejné kusy, naklepeme, osolíme a opepříme.
3. Maso rychle osmažíme na pánvi z obou stran po dobu 4 až 5 minut.
4. Přidáme nakrájenou cibuli a promícháme.
5. Přilijeme 200 ml vody, znovu osolíme a opepříme podle chuti. Zakryjeme a necháme dusit na mírném ohni po dobu 50 minut. Občas kontrolujeme a podle potřeby přidáme vodu.
6. Jakmile je maso měkké, smícháme hladkou mouku s vodou a přidáme do pánve na zahuštění. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme vodu.
7. Na závěr přidáme lžíci smetany a promícháme.
8. Podáváme posypané nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Hotovo! Dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
VIDEO RECEPT: