Tato lahodná meruňková roláda s nádechem vanilky je dokonalým dezertem pro každou příležitost. Kombinace jemného těsta a sladké meruňkové náplně, obohacené o voňavou vanilku, vytvoří harmonii chutí, kterou si zamilujete. Je skvělou volbou na rodinné oslavy, nebo jen tak k odpolední kávě. Příprava je jednoduchá a výsledný efekt ohromující. Pojďme se tedy pustit do pečení!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak se inspirujte dalšími jedinečnými recepty s OVOCEM!
Meruňková roláda s nádechem vanilky
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 300-350 g čerstvé meruňky + cukr
Těsto:
- 2 vejce
- 60 g cukru
- 60 g mouky
- 3 g prášek do pečiva
- vanilka – podle chuti
Ostatní:
- máslo – na vymazání formy
- moučkový cukr – na závěrečné posypání
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Nejprve si připravte čerstvé meruňky, které nakrájejte na půlměsíce.
2. Těsto: Do mísy si rozklepněte vejce – šlehejte a během šlehání postupně přisypávejte cukr – šlehejte do hladké směsi. Dále do směsi přisypejte mouku, vsypete prášek do pečiva a ochuťte vanilkou – pořádně promíchejte metličkou a získáte jemné hladké těsto.
3. Připravte si plech o rozměru 20 x 30 cm vyložený pergamenem a vymazaný máslem. Posypejte cukrem a rozprostřete nakrájené meruňky, které přelijte připraveným těstem.
4. Pečte v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C dozlatova.
5. Po upečení překlopte koláč na druhou stranu a odstraňte pergamen, poté srolujte do rolády a posypejte prosátým moučkovým cukrem.
6. Podávejte s láskou, skvělou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.