Tento nepečený čokoládový dezert je dokonalou volbou pro ty, kdo milují jemné a krémové sladkosti. Spojuje lahodnou chuť čokolády, jemnost smetany a lehkou texturu želatiny, díky které se dezert krásně drží tvaru. Příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to – dezert vypadá krásně na talíři a jeho chuť je prostě neodolatelná.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.

Pokud vám tento recept zachutnal, určitě neváhejte vyzkoušet i tento: Neuvěřitelně osvěžující Macecha řezy, které vám doslova rozpustí chuťové buňky.
Čokoládový dezert se smetanou a želatinou
Co budeme potřebovat:
- Čokoláda 250 g
- Kakao 30 g
- Mléko 500 ml
- Kondenzované mléko (Salko) 100 g
- Smetana ke šlehání 400 ml
- Cukr 60 g
- Želatina 16 g (14 plátků)
- Voda 60 ml
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve si připravte všechny potřebné ingredience.
2. Nakrájejte 250 g domácí čokolády na kostičky.

3. V misce smíchejte 30 g kakaa s 60 ml vody, dokud nevznikne
krém.

4. Dejte 16 g želatiny hydratovat do vody podle pokynů na obalu.

5. Do hrnce dejte 500 ml mléka a 100 g kondenzovaného mléka (Salko) a zahřívejte na středním plameni.

6. Občas promíchejte a přidejte připravený kakaový krém.
7. Míchejte, dokud se směs nespojí do hladké konzistence.

8. Přidejte 400 ml smetany ke šlehání.

9. Přidejte 60 g krystalového cukru a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.

10. Přidejte nakrájené kousky čokolády a míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
11. Přidejte dobře vymačkanou hydratovanou želatinu a míchejte na středním až mírném ohni několik minut.


12. Jakmile směs začne vařit, odstavte ji z ohně.
13. Přes jemné síto směs přeceďte.

14. Ochlaďte směs pomocí ledových kostek pod miskou a míchejte, dokud nedosáhne pokojové teploty.

15. Nalijte směs do formy na chlebíček, vyložené pečícím papírem (velikost formy 30 x 10 cm).

16. Mousse dejte chladit na minimálně 5 hodin, nejlépe přes noc.
17. Vyklopte čokoládový mousse z formy obrácením dnem vzhůru a opatrně odstraňte pečící papír.

18. Dezert posypte kakaovým práškem.

19. Nakrájejte na plátky dle libosti.

Hotovo!

Dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.