Pudinková buchta je klasický recept, který přináší spoustu radosti do každé domácnosti. Tato rychlá a úžasně dobrá verze se stane vaším novým oblíbeným způsobem, jak uspokojit touhu po sladkém. Jednoduchá příprava a bohatý krém z vanilkového pudinku doplněný čokoládovou polevou a jemným aroma rumu dodávají tomuto dezertu charakter a nezapomenutelnou chuť.
Ingredience
Těsto:
- 3 vajíčka
- 1 hrnek cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- Kakao (přidat do poloviny těsta)
Krém:
- 1 l mléka
- 3 vanilkové pudinky
- 3 lžíce hrubé mouky
- 4 lžíce cukru
- 1 máslo (na smíchání s uvařeným pudinkem)
- Cukr dle chuti (pro slazení krému)
Na dokončení:
- Čokoládová poleva
- Rum pro pocákání upečené buchty
Postup přípravy
1) V míse smíchejte vajíčka, cukr, olej, mléko, hladkou mouku, polohrubou mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Důkladně promíchejte do hladka.
2) Polovinu těsta smíchejte s kakaem pro tmavou vrstvu.
3) Těsto vylejte do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. Pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut.
4) Mezitím uvařte pudink s mlékem, hrubou moukou a cukrem dle návodu na balení. Nechte vychladnout.
5) Vychladlý pudink smíchejte s máslem a dle chuti cukrem do hladkého krému.
6) Upečenou buchtu pocákajte rumem, rozetřete na ni pudinkový krém a na závěr polijte čokoládovou polevou.
7) Nechte buchtu v chladu dobře ztuhnout před podáváním.
Vyzkoušejte také:
- Sušenkové řezy s vanilkovým pudinkem
- Recept na vynikající vitacitový koláč, který si snadno připravíte
- Koláč z křupavého těsta, neodolatelné pěny a svěžích jahod
Závěr
Tato pudinková buchta představuje dokonalou kombinaci nadýchaného těsta a bohatého krému, zakončenou luxusní čokoládovou polevou. Ať už jako dezert pro rodinu, nebo jako sladký dar pro přátele, tento recept zaručeně přinese úsměv na tvář každému, kdo ho ochutná.