Pečená křupavá žebírka podávaná s pečenou barevnou zeleninou – snadná příprava a bohatá chuť!

Rádi vás přivítáme v kuchyni, kde se spojí chuť a vůně pečených křupavých žebírek s barevnou zeleninou! Tento recept je skvělou volbou pro rodinnou večeři nebo víkendovou oslavu. Šťavnatá žebírka marinovaná v aromatických bylinkách a koření se pečou dozlatova, zatímco křupavá zelenina dodává pokrmu svěžest a krásnou barvu. Připravte se na nezapomenutelný kulinářský zážitek, který potěší vaše chuťové pohárky a zahřeje u srdce!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Pečená křupavá žebírka podávaná s pečenou barevnou zeleninou - snadná příprava a bohatá chuť!
Zdroj: Olgas Küche

Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty s VEPŘOVÝM MASEM!

Pečená křupavá žebírka podávaná s pečenou barevnou zeleninou

Co budeme potřebovat:

Maso:

  • 1,2 kg vepřová žebra
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 2 + 2 stroužky česneku

Příloha:

  • 3 brambory
  • 1 mrkev
  • 1 červená paprika
  • 1 cuketa
  • 5 stroužků česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky černý mletý pepř
  • 1/2 lžičky sušené oregano
  • 1/2 lžičky červená mletá paprika
  • 2 lžíce olivový olej

Směs na potření žebírek:

  • 4 lžíce majonézy
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička zrnkové hořčice

Jak budeme postupovat:

1. Maso: Připravte si vepřové žebra a odstraňte z povrchu blanku. Poté z jedné strany do nich udělejte jemné zářezy a na druhé straně nožem vytvořte mřížku. Z obou stran žebra posypejte solí, černým mletým pepřem a dostatečně vmíchejte prolisovaný česnek, který rukama vmíchejte.

Pečená křupavá žebírka podávaná s pečenou barevnou zeleninou - snadná příprava a bohatá chuť!
Zdroj: Olgas Küche
Pečená křupavá žebírka podávaná s pečenou barevnou zeleninou - snadná příprava a bohatá chuť!
Zdroj: Olgas Küche
Pečená křupavá žebírka podávaná s pečenou barevnou zeleninou - snadná příprava a bohatá chuť!
Zdroj: Olgas Küche
Pečená křupavá žebírka podávaná s pečenou barevnou zeleninou - snadná příprava a bohatá chuť!
Zdroj: Olgas Küche
Pečená křupavá žebírka podávaná s pečenou barevnou zeleninou - snadná příprava a bohatá chuť!
Zdroj: Olgas Küche

2. Následně žebra položte do mísy, přikryjte fólií a nechejte 2-3 hodiny marinovat.

Pečená křupavá žebírka podávaná s pečenou barevnou zeleninou - snadná příprava a bohatá chuť!
Zdroj: Olgas Küche

3. Příloha: Do mísy si vložte nakrájené na kostky brambory a mrkev, pak přidejte na proužky nakrájenou červenou papriku, na kolečka cuketu a vložte stroužky česneku. Dochuťte solí, černým mletým pepřem, sušeným oreganem, červenou mletou paprikou a přelijte olivovým olejem – promíchejte.

Pečená křupavá žebírka podávaná s pečenou barevnou zeleninou - snadná příprava a bohatá chuť!
Zdroj: Olgas Küche
Pečená křupavá žebírka podávaná s pečenou barevnou zeleninou - snadná příprava a bohatá chuť!
Zdroj: Olgas Küche
Pečená křupavá žebírka podávaná s pečenou barevnou zeleninou - snadná příprava a bohatá chuť!
Zdroj: Olgas Küche
Pečená křupavá žebírka podávaná s pečenou barevnou zeleninou - snadná příprava a bohatá chuť!
Zdroj: Olgas Küche

4. Zeleninu vložte do pečícího sáčku a položte na plech a propíchněte párátkem. Pečte v předehřáté troubě 1 hodinu při 180 °C. Po upečení přeříznete sáček a přendejte na talíř.

Pečená křupavá žebírka podávaná s pečenou barevnou zeleninou - snadná příprava a bohatá chuť!
Zdroj: Olgas Küche
Pečená křupavá žebírka podávaná s pečenou barevnou zeleninou - snadná příprava a bohatá chuť!
Zdroj: Olgas Küche
Pečená křupavá žebírka podávaná s pečenou barevnou zeleninou - snadná příprava a bohatá chuť!
Zdroj: Olgas Küche
Pečená křupavá žebírka podávaná s pečenou barevnou zeleninou - snadná příprava a bohatá chuť!
Zdroj: Olgas Küche
Pečená křupavá žebírka podávaná s pečenou barevnou zeleninou - snadná příprava a bohatá chuť!
Zdroj: Olgas Küche
Pečená křupavá žebírka podávaná s pečenou barevnou zeleninou - snadná příprava a bohatá chuť!
Zdroj: Olgas Küche

5. Směs na potření žebírek: Do misky si dejte majonézu, přidejte hořčici a vmíchejte zrnitou hořčici – promíchejte.

Pečená křupavá žebírka podávaná s pečenou barevnou zeleninou - snadná příprava a bohatá chuť!
Zdroj: Olgas Küche
Pečená křupavá žebírka podávaná s pečenou barevnou zeleninou - snadná příprava a bohatá chuť!
Zdroj: Olgas Küche

6. Výslednou směsí si z obou stran celé potřete marinované žebírka a vložte do pečícího sáčku. Pořádně zabalte a upevněte konce. Pečte v troubě 1 hodinu a 10 minut při 180 °C. Po 1 hodině rozstřihnete sáček a přelijte žebírka vlastní šťávou a pečte dalších 10-15 minut při 180 °C.

Pečená křupavá žebírka podávaná s pečenou barevnou zeleninou - snadná příprava a bohatá chuť!
Zdroj: Olgas Küche
Pečená křupavá žebírka podávaná s pečenou barevnou zeleninou - snadná příprava a bohatá chuť!
Zdroj: Olgas Küche
Pečená křupavá žebírka podávaná s pečenou barevnou zeleninou - snadná příprava a bohatá chuť!
Zdroj: Olgas Küche
Pečená křupavá žebírka podávaná s pečenou barevnou zeleninou - snadná příprava a bohatá chuť!
Zdroj: Olgas Küche
Pečená křupavá žebírka podávaná s pečenou barevnou zeleninou - snadná příprava a bohatá chuť!
Zdroj: Olgas Küche

7. Po upečení společně podávejte s láskou, skvělou chutí a grácií.

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Pokud vám tento recept zachutnal, určitě neváhejte vyzkoušet i tento:

Neodolatelná vepřová krkovice na česneku s omáčkou, která vás dostane