Rádi vás přivítáme v kuchyni, kde se spojí chuť a vůně pečených křupavých žebírek s barevnou zeleninou! Tento recept je skvělou volbou pro rodinnou večeři nebo víkendovou oslavu. Šťavnatá žebírka marinovaná v aromatických bylinkách a koření se pečou dozlatova, zatímco křupavá zelenina dodává pokrmu svěžest a krásnou barvu. Připravte se na nezapomenutelný kulinářský zážitek, který potěší vaše chuťové pohárky a zahřeje u srdce!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty s VEPŘOVÝM MASEM!
Pečená křupavá žebírka podávaná s pečenou barevnou zeleninou
Co budeme potřebovat:
Maso:
- 1,2 kg vepřová žebra
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 2 + 2 stroužky česneku
Příloha:
- 3 brambory
- 1 mrkev
- 1 červená paprika
- 1 cuketa
- 5 stroužků česneku
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky černý mletý pepř
- 1/2 lžičky sušené oregano
- 1/2 lžičky červená mletá paprika
- 2 lžíce olivový olej
Směs na potření žebírek:
- 4 lžíce majonézy
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička zrnkové hořčice
Jak budeme postupovat:
1. Maso: Připravte si vepřové žebra a odstraňte z povrchu blanku. Poté z jedné strany do nich udělejte jemné zářezy a na druhé straně nožem vytvořte mřížku. Z obou stran žebra posypejte solí, černým mletým pepřem a dostatečně vmíchejte prolisovaný česnek, který rukama vmíchejte.
2. Následně žebra položte do mísy, přikryjte fólií a nechejte 2-3 hodiny marinovat.
3. Příloha: Do mísy si vložte nakrájené na kostky brambory a mrkev, pak přidejte na proužky nakrájenou červenou papriku, na kolečka cuketu a vložte stroužky česneku. Dochuťte solí, černým mletým pepřem, sušeným oreganem, červenou mletou paprikou a přelijte olivovým olejem – promíchejte.
4. Zeleninu vložte do pečícího sáčku a položte na plech a propíchněte párátkem. Pečte v předehřáté troubě 1 hodinu při 180 °C. Po upečení přeříznete sáček a přendejte na talíř.
5. Směs na potření žebírek: Do misky si dejte majonézu, přidejte hořčici a vmíchejte zrnitou hořčici – promíchejte.
6. Výslednou směsí si z obou stran celé potřete marinované žebírka a vložte do pečícího sáčku. Pořádně zabalte a upevněte konce. Pečte v troubě 1 hodinu a 10 minut při 180 °C. Po 1 hodině rozstřihnete sáček a přelijte žebírka vlastní šťávou a pečte dalších 10-15 minut při 180 °C.
7. Po upečení společně podávejte s láskou, skvělou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pokud vám tento recept zachutnal, určitě neváhejte vyzkoušet i tento:
Neodolatelná vepřová krkovice na česneku s omáčkou, která vás dostane