Zapečená kuřecí stehna na zelenině v sladké medové omáčce jsou skvělým pokrmem, který spojuje křupavou texturu masa s lahodnou chutí čerstvé zeleniny a jemné medové omáčky. Tento recept je nejen chutný, ale také barevný a výživný. Přidání avokáda do zeleninového salátu dodá pokrmu krémovou jemnost a zdravé tuky. Ideální pro rodinnou večeři nebo jako sváteční jídlo, které potěší všechny vaše hosty. Pojďme se podívat, jak tento skvostný pokrm připravit!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty s KUŘECÍM MASEM!
Zapečená kuřecí stehna na zelenině v sladké medové omáčce, podávaná s čerstvým zeleninovým salátem s avokádem
Co budeme potřebovat:
Maso:
- 5 kuřecí stehna
- 1 lžička soli
- 1 lžička sušené oregano
- 1/2 lžičky černý mletý pepř
Ostatní:
- 2 lžíce rostlinný olej + 30 g másla
Zelenina:
- 1 cibule
- 4-5 brambory
- 3 mrkve
- sůl – podle chuti
- 4 stroužky česneku
- čerstvá petrželka – podle chuti
Omáčka:
- 90 ml medu
- 3 lžíce sojové omáčky
- 100 ml rajčatové omáčky nebo kečupu
- 4-5 lžic hořčice
- 2 lžíce citronové šťávy
Salát:
- 100 g listů hlávkový salát
- 1 salátová okurka
- 200 g cherry rajčátka
- 1 avokádo
- 125 g mozzarelly
- čerstvá petrželka – podle chuti
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2-3 lžíce olivový olej
Jak budeme postupovat:
1. Maso: Do mísy si vložte kuřecí stehna, které posypejte solí, černým mletým pepřem a sušeným oreganem – promíchejte rukou, aby se všechny ingredience spojili.
2. Připravte si pánev s rozehřátým olivovým olejem, máslem a vložte do ní okořeněná kuřecí stehna – smažte z každé strany dozlatova a po smažení je přendejte na talíř.
3. Zelenina: Do stejné pánve si vsypejte nakrájenou cibuli a smažte na mírném ohni dozlatova. Dále do pánve vmíchejte nakrájené brambory, mrkev a dochuťte solí – promíchejte a společně smažte 8 minut. Nakonec do pánve přidejte nadrobno nakrájený česnek a vsypejte čerstvou nasekanou petrželku – dobře promíchejte a ještě chvíli smažte.
4. Omáčka: Do jiné pánve si nalijte med, přilijte sójovou omáčku, rajčatovou omáčku nebo kečup a hořčici – promíchejte a vařte na mírném ohni, dokud nebude vřít. Poté dochuťte citronovou šťávou, promíchejte a ještě 2 minuty povařte.
5. Na smaženou zeleninu v pánve si pokládejte smažená kuřecí stehna a přelijte připravenou medovou omáčkou. Pečte v předehřáté troubě 25-30 minut dokřupava.
6. Salát: Do salátové mísy rozložte listy hlávkového salátu, nakrájenou salátovou okurku, rozpůlená cherry rajčátka, nakrájené a očištěné avokádo, nakrájenou mozzarellu a vsypejte čerstvou nasekanou petrželku. Dochuťte solí a černým mletým pepřem, pak přelijte čerstvou citronovou šťávou a pokapejte olivovým olejem – pořádně promíchejte lžící, aby se všechny ingredience spojili.
7. Podávejte společně s láskou, velkou chutí a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.