Milovníci nepečených dezertů rychle sem! Dnes si společně přichystáme lahodnou piškotovou roládu s luxusním nutellovým krémem! Díky přiloženému foto receptu a video návodu je příprava této dobroty velice snadná. Jelikož se ale jedná o nepečený dezert, tak je potřeba, aby nám nějakou tu chvilku zůstal v lednici.
Už se vám začínají sbíhat sliny? Nasaďte si tedy kuchařskou čepici, vezměte vařečku do ruky a pojďme si společně přichystat tuto lahodnou piškotovou roládu s luxusním krémem!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto kynuté rohlíčky!
Výborný recept na piškotovou roládu s nadýchaným nutellovým krémem:
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 200 g dlouhých piškot
- 150 ml mléka
Krém:
- 500 ml mléka
- 2 ks vajec
- 100 g cukru
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- 200 g nutelly
Na ozdobení:
- 200 g smetany ke šlehání
- 25 g hořké čokolády
Jak budeme postupovat:
1. Začneme tím, že si piškoty namočíme v mléce a začneme je skládat na potravinářskou fólii.
2. Na mírném plamenu si začneme vařit mléko. Přidáme máslo a stále mícháme.
3. V míse si smícháme vejce, cukr a mouku. Důkladně promícháme.
4. Směs přidáme do mléka a stále vaříme, mícháme.
5. Po chvilce přidáme nutellu. Vaříme a mícháme ještě dalších 15 minut.
6. Krém naneseme na piškoty a důkladně uhladíme.
7. Nyní so roládu srolujeme a umístíme jí na 2 hodiny do lednice.
8. Jakmile roládu vyndáme z lednice, tak jí přizdobíme vyšlehanou smetanou a také nastrouhanou čokoládou.
Dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
VIDEO NÁVOD NA PIŠKOTOVOU ROLÁDU:
Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty na NEPEČENÉ DEZERTY!