Tento křehký tvarohový koláč s pěnou, nádivkou a čokoládovým těstem je dezert, kterému neodolá žádný mlsný jazýček. Příprava zabere jen 15 minut a výsledný koláč vás nadchne. Všichni si budou žádat nášup! Postupujte podle tohoto snadného receptu z YouTube kanálu “Przepisy są łatwe” a užijte si fantastický dezert, který potěší každého.
Ingredience
Krém:
- 600 g tvarohu
- 5 žloutků
- 150 g krystalového cukru
- Vanilin podle chuti
- 100 g jogurtu
- 20 g kukuřičného škrobu
Těsto:
- 4 vejce
- 100 g krystalového cukru
- 50 g rostlinného oleje
- 200 g zakysané smetany nebo kefíru
- 250 g hladké mouky
- 15 g prášku do pečiva
- 30 g kakaa
Ozdobení:
- 350 g broskví
- 5 bílků
- 180 g želé
Postup
1) Příprava krému: Smíchejte tvaroh s jogurtem a kukuřičným škrobem. Přidejte žloutky, cukr a vanilin podle chuti. Dobře promíchejte, abyste získali hladký krém.
2) Příprava těsta: V misce vyšlehejte vejce s cukrem, dokud směs nezbledne a nezvětší objem. Přidejte rostlinný olej a zakysanou smetanu (nebo kefír), dobře promíchejte. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, dokud nevznikne hladké těsto.
3) Pečení koláče: Formu velikosti 20 x 30 cm vyložte pečicím papírem. Do formy nalijte těsto a rovnoměrně ho rozetřete. Na těsto nalijte připravený tvarohový krém a na vrch pokládejte kousky broskví. Koláč pečte v předehřáté troubě na 175 °C přibližně 45 minut.
4) Příprava pěny: Mezitím vyšlehejte bílky s želé do tuhého sněhu.
5) Dokončení koláče: Po 45 minutách pečení koláč vyjměte, rozetřete na něj sníh z bílků a želé. Koláč vraťte do trouby a pečte dalších 15 minut při 160 °C.
6) Podávání: Hotový dezert nechte vychladnout a nakrájejte na malé kousky. Podávejte a vychutnávejte si tento lahodný tvarohový dezert.
Závěr
Křehký tvarohový koláč s pěnou je dokonalou volbou pro každou příležitost. Jeho rychlá příprava a fantastická chuť z něj činí oblíbený dezert, který si zamiluje celá rodina. Neváhejte a připravte si tento lahodný koláč ještě dnes!