Úžasné osvěžení s citronovým nádechem v tvarohovém dortu bez pečení. Pojďte si s námi připravit tento okouzlující sušenkový cheesecake se smetanovo-citronovým tvarohem a citronovou polevou.
Osvěžující, exotický a nepečený, přesně takový je tvarohový dort s citrónovou polevou, který vám ukážeme krok za krokem. Dort se skládá z korpusu z mletých sušenek s máslem a citronovo-tvarohové náplně, které spolu vytváří harmonii chutí a vůní. Nechte se unést na vlnách skvělé chuti a krásných barev.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty na NEPEČENÉ DEZERTY!
Sušenkový cheesecake se smetanovo-citronovým tvarohem a citronovou polevou bez pečení
Co budeme potřebovat:
Sušenkový základ:
- 180 g sušenek (podle vlastního výběru)
- 80 g rozpuštěné máslo
Krém:
- 400 g Philadelphia sýr nebo tvaroh
- 80 g moučkový cukr
- nastrouhaná kůra ze 2 citronů
- šťáva ze 2 citronů
- 1 plátek želatiny (3 g) + studená voda
- 50 g plnotučné smetany s minimálním obsahem tuku 35 %
Citronová poleva:
- 100 ml vody
- 100 ml citronové šťávy
- 4 lžíce cukru
- 15 g kukuřičný škrob
- 2 kapky žluté barvivo
- 30 g máslo
Na zdobení:
- šlehačka
- strouhaný citron
- půlměsíčky citronů
Jak budeme postupovat:
1. Sušenkový základ: Do mísy vsypejte pomleté sušenky na písek a přilijte rozpuštěné máslo – promíchejte lžící a výsledný základ přesypejte do formy, pěkně rozetřete, uhlaďte a uložte do lednici.
2. Nejprve do misky se studenou vodou vložte plátek želatiny a nechejte chvíli stranou.
3. Do menšího hrnce nalijte čerstvou citronovou šťávu, zahřejte a vmíchejte vymačkaný plátek želatiny – promíchejte a nechte vychladnout.
4. Krém: Do mísy si dejte Philadelphia sýr nebo tvaroh, nasypejte moučkový cukr a ochuťte nastrouhanou kůrou ze 2 citronů – vyšlehejte do pěny. Poté vlijte vychladlou citronovou šťávu smíchanou se želatinou a pořadně promíchejte stěrkou do hladké směsi krému.
5. Do jiné mísy nalijte plnotučnou smetanu s minimálním obsahem tuku 35 % – vyšlehejte a vlijte do vyšlehané tvarohové směsi – důkladně stěrkou promíchejte.
6. Získaný krém si naneste, pěkně rozetřete a uhlaďte na sušenkový základ ve formě a uložte do lednice.
7. Citronová poleva: Do malého hrnce nalijte vodu, přilijte čerstvou citronovou šťávu a nasypejte cukr. Nakonec přisypejte kukuřičný škrob, znovu promíchejte a hrnec postavte na sporák. Za stálého míchání přilijte kapky žlutého barviva a vařte na mírném ohni do jemné konzistence. Ke konci vložte máslo, pořádně promíchejte a nechejte polevu vychladnout.
8. Následně vyjměte dort z lednice, přelijte jeho povrch vychladlou citronovou polevou, poté jemně přetřepejte a uložte na 6 hodin do lednice na ztuhnutí, ale nejlépe přes noc.
9. Na závěr cheesecake vyjměte z formy, nakrájejte a ozdobte šlehačkou, strouhaným citronem nebo citronovými půlměsíčky.
10. Podávejte s láskou, skvělou chutí a noblesou.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.