Kávová zrna: Domácí recept na voňavé vánoční cukroví

Kávová zrna jsou lahodným vánočním cukrovím s intenzivní chutí kávy a čokolády. Toto cukroví je ideální pro milovníky kávy a představuje skvělou alternativu k tradičním sladkostem.

Zdroj: instagram.com/kristy_pinkerova/

Ingredience

Těsto:

  • 120 g dětských piškotů
  • 80 g moučkového cukru
  • 80 g másla
  • 40 g namletých vlašských nebo lískových ořechů
  • 30 g holandského kakaa
  • 3 lžíce rumu
  • 2 lžíce instantní kávy
  • 2 lžíce horké vody
  • 1 vrchovatá lžíce instantní kávy
  • 1/2 lžičky mleté skořice

Poleva:

  • 100 g čokolády
  • 50 g kokosového oleje nebo jiného tuku

Připravte si také – Vyzkoušejte letos lískooříškové vánoční cukroví s čokoládou

Postup přípravy

1) Příprava silné kávy: Smíchejte 2 lžíce instantní kávy s 2 lžícemi horké vody. Přidejte rum a nechte kávu vychladnout.

2) Příprava těsta: Rozdrťte dětské piškoty. V míse smíchejte rozdrcené piškoty, cukr, instantní kávu, kakao, ořechy, skořici, máslo a přilijte kávu s rumem. Vypracujte těsto.

3) Tvarování zrn: Z těsta tvarujte menší oválky. Pomocí špejle do každého oválku vytvořte uprostřed rýhu. Připravená zrna uložte do lednice.

4) Příprava polevy: Rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem (nebo jiným tukem) v mikrovlnce.

5) Finální úprava: Poté, co se zrna ztuhnou v lednici, je obalte v připravené čokoládové polevě.

Tip

  • Kávová zrna lze skladovat v uzavřené nádobě v chladu. Jsou ideální pro servírování při různých příležitostech nebo jako dárek.
  • Pro ještě intenzivnější chuť kávy můžete použít espresso prášek.

Připravte si také – Vyzkoušejte tyhle dokonalé ořechové oválky – vánoční cukroví

Závěr

Kávová zrna jsou originálním cukrovím, které potěší všechny milovníky kávy a čokolády. Jsou skvělým doplňkem k vánočnímu cukroví a přinášejí nevšední chuťový zážitek.