Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vepřovou panenku s hříbkovou omáčkou a hranolkami. Příprava tohohle skvělého jídla vám zabere jen několik minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře. Jemná panenka v lahodné jemné omáčce s domácími hranolkami. Nebíčko v ústech i na talíři!
Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou a hranolkami
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 5-6 středně velké brambory
- jarní cibulka – podle chuti
- 1 kg vepřová panenka
- 1 stroužek česneku
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- rozmarýn – podle chuti
Ostatní:
- olej – na smažení
- pár kousku másla
Omáčka:
- 1 dl bílé víno
- 2 dl vývar
- 400 g suchohřib hnědý
- 1/2 lžíce hladká mouka
Jak budeme postupovat:
1. Očištěné brambory nakrájejte na hranolky, jarní cibulku a česnek na drobno.
2. Vepřovou panenku odblaňte a nakrájejte na řezy, pak je posypejte solí, černým mletým pepřem a rozmarýnem – smažte je na pánvi s rozehřátým olejem z obou stran do zlatohněda, po usmažení je přendejte do zapékací mísy a přidejte kousky másla – přikryjte alobalem a nechejte 10 minut odpočinout.
3. Do stejné pánve nalijte 1 dl bílého vína a přidejte plátek másla – vařte na mírném ohni, poté vsypejte nakrájenou jarní cibulku, nakrájené suchohřiby, dochuťte solí, černým mletým pepřem a nakonec přisypejte hladkou mouku – promíchejte a podlijte vývarem – vařte na mírném ohni několik minut. Dále posypejte jarní cibulkou – promíchejte a ještě dochuťte česnekem.
4. Vepřovou panenku s hříbkovou omáčkou podávejte s hranolkami a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!