ROZHOVOR: Vyrábí originální dekorace do interiéru i exteriéru

Rádi bychom Vám poděkovali, že se s námi i nadále dělíte o výsledky své tvorby. Proto jsme se rozhodli podpořit vaše tvůrčí úsilí i jinak, než jen zveřejněním na Facebooku nebo Instagramu. Některé z Vás jsme požádali o krátký rozhovor, aby se i naši čtenáři mohli v tomto uměleckém směru trochu inspirovat.

Martina vyrábí různé interiérové i exteriérové dekorace na přání – věnce, kytice, svícny nebo například obrazy. Začala se tomu věnovat v době covidu. Neváhejte a přečtěte si článek až do konce.

Další skvělé inspirace na recepty a tvoření do Vaší domácnosti naleznete na naší facebookové stránce Prima Inspirace.

ROZHOVOR:
Zdroj: Martina

Na začátek vás požádám, abyste se nám představila.

Mé jméno je Martina a jsem z malé vesničky z okresu Benešov.

ROZHOVOR:
Zdroj: Martina

Představíte nám svou práci? Co vyrábíte?

Vyrábím různé interiérové i exteriérové dekorace z různých materiálů na přání – věnce, kytice, svícny, obrazy, no prostě cokoliv mne či zákazníky napadne. 

ROZHOVOR:
Zdroj: Martina

Kdy jste začala vyrábět věnce a dekorace a co vás k tomu vedlo?

S výrobou jsem začala z nudy v době covidu, jen jsem si tak doma hrála a chlubila se na fb a najednou mi začaly chodit objednávky, tak mě to nakoplo a řekla jsem si, proč to nezkusit. No a teď už se tomu věnuji naplno a neskutečně mě to baví a když sledujete ty odezvy, jak jsou zákazníci spokojeni a jakou mají radost, tak mě to vždy pohladí na duši i na srdíčku. 

ROZHOVOR:
Zdroj: Martina

Co vás inspiruje a čím jsou podle vás vaše výrobky jedinečné?

Čím se inspuruji? Tak jelikož jsem úplný začátečník amatér a nemám žádné kurzy, ani zkušenosti a netušila jsem celé ty roky, že něco takového svedu, tak se snažím převážně inspirovat svou vlastní fantazií a občas si pomůžu užitečnými radami na YouTube, kde je též spousty inspirace a i návodů, jak na danou věc jít. Jinak mě na této práci baví právě to, že si na vše přicházím sama a miluju výzvy i když mi pak hrajou nervy, zda to zvládnu. Snažím se o originální tvorbu, ale ta až tolik neletí a většinou chtějí zákaznice to, co mají druzí. Tudíž i těmto přáním se snažím vyhovět, jak to jen jde. 

ROZHOVOR:
Zdroj: Martina

Který z vašich výrobků je u zákazníků nejoblíbenější? Co je k jeho výrobě potřeba a jak to probíhá?

Nejoblíbenější produkty? Hmmmm zatím nedokážu přesně říct. Ale asi věnečky i smuteční dekorace převážně z přírodního, ale i trvanlivého materiálu. Ke každému výrobku je potřeba hlavně velká trpělivost, fantazie a spousty času. Nejvíce času zabírá příprava a shánění materiálu, to kdyby jsme si všichni účtovali, tak nám to nikdo nezaplatí bohužel. 

ROZHOVOR:
Zdroj: Martina

Máte k tomu vyhrazenou nějakou dílnu nebo speciální místnost? 

Ještě donedávna jsem své výrobky tvořila v obýváku, rodina z toho byla na prášky, všude bordel. Teď už si buduji dílničku na půdě a potřebovala bych ještě aspoň jednu půdu navíc. 

ROZHOVOR:
Zdroj: Martina

Plánujete do budoucna rozšíření své výroby?

Plánů mám do budoucna spousty, ale nejsem si jistá, zda je za celý svůj život zvládnu uskutečnit. 

ROZHOVOR:
Zdroj: Martina

Vyrábíte také výrobky na zakázku – podle představ zákazníka?

Ano, vyrábím převážně na přání, jak jsem již zmiňovala, ale vyrábím a nabízím i v mezičase jen své nápady. Snažím se vyhovět každému vkusu i dle finanční dostupnosti každého zákazníka.

ROZHOVOR:
Zdroj: Martina

Kde lze vaše výrobky zakoupit? 

Mou tvorbu lze shlédnout, objednat i zakoupit na mých stránkách – odkaz níže, či po dohodě i v místě mého bydliště. Do blízkého okolí i ojediněle po dohodě rozvážíme, když někdo není pojízdný.

facebook.com/Věnce a různé dekorace od Martiny

ROZHOVOR:
Zdroj: Martina
ROZHOVOR:
Zdroj: Martina
ROZHOVOR:
Zdroj: Martina