Domácí avokádová pomazánka s křupavou bagetou

Domácí avokádová pomazánka s křupavou bagetou je skvělým důkazem toho, jak lze z jednoduchých a zdravých ingrediencí vytvořit originální a chuťově výraznou pomazánku. Tato pomazánka je ideální pro ty, kteří mají rádi chuť zralého avokáda doplněné o kvalitní a zdravé ingredience, jako je červená cibule, aromatický česnek a sladká rajčata.

Díky spojení čerstvé petrželky a lahodného smetanového sýra má pomazánka bohatou strukturu a výživovou hodnotu. Přípravu této pomazánky zvládne, i začátečník v kuchyni!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Domácí avokádová pomazánka s křupavou bagetou - Avokádová svačinka!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht

Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty na domácí pomazánky!

Domácí avokádová pomazánka s křupavou bagetou

Co budeme potřebovat:

Základ:

  • 1 celá bageta
  • olivový olej – na pokapání

Pomazánka:

  • 1 celé avokádo
  • 1/2 červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 rače
  • čerstvá petrželka – podle chuti
  • 50 g smetanový sýr
  • 1/2 citronové šťávy
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Základ: Do pánve vložte na plátky nakrájenou bagetu a přelijte olivovým olejem – smažte z obou stran na mírném ohni dozlatova a dokřupava.

Domácí avokádová pomazánka s křupavou bagetou - Avokádová svačinka!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht

2. Pomazánka: Z avokáda vydlabejte kostku, lžící vydlabejte střed a vložte do mísy – rozmačkejte vidličkou. Dále do mísy vsypejte 1/2 nakrájené červené cibule a přidejte prolisovaný česnek.

Domácí avokádová pomazánka s křupavou bagetou - Avokádová svačinka!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Domácí avokádová pomazánka s křupavou bagetou - Avokádová svačinka!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Domácí avokádová pomazánka s křupavou bagetou - Avokádová svačinka!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Domácí avokádová pomazánka s křupavou bagetou - Avokádová svačinka!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht

3. Následně do mísy vložte rajčata zbavená dužiny a nakrájená na kostičky, vsypejte čerstvou nasekanou petrželku a vmíchejte rozdrobený smetanový sýr. Dochuťte citronovou šťávou, solí a černým mletým pepřem – pořádně promíchejte.

Domácí avokádová pomazánka s křupavou bagetou - Avokádová svačinka!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Domácí avokádová pomazánka s křupavou bagetou - Avokádová svačinka!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Domácí avokádová pomazánka s křupavou bagetou - Avokádová svačinka!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Domácí avokádová pomazánka s křupavou bagetou - Avokádová svačinka!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Domácí avokádová pomazánka s křupavou bagetou - Avokádová svačinka!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Domácí avokádová pomazánka s křupavou bagetou - Avokádová svačinka!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht

4. Výslednou pomazánku si lžící naneste a rozetřete na křupavé bagety a podávejte s láskou, skvělou chutí a nadšením.

Domácí avokádová pomazánka s křupavou bagetou - Avokádová svačinka!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Domácí avokádová pomazánka s křupavou bagetou - Avokádová svačinka!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Pokud vám tento recept zachutnal, určitě neváhejte vyzkoušet i tento:

Kynuté mini bagetky plněné zeleninou a sýrem!