Domácí avokádová pomazánka s křupavou bagetou je skvělým důkazem toho, jak lze z jednoduchých a zdravých ingrediencí vytvořit originální a chuťově výraznou pomazánku. Tato pomazánka je ideální pro ty, kteří mají rádi chuť zralého avokáda doplněné o kvalitní a zdravé ingredience, jako je červená cibule, aromatický česnek a sladká rajčata.
Díky spojení čerstvé petrželky a lahodného smetanového sýra má pomazánka bohatou strukturu a výživovou hodnotu. Přípravu této pomazánky zvládne, i začátečník v kuchyni!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty na domácí pomazánky!
Domácí avokádová pomazánka s křupavou bagetou
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 1 celá bageta
- olivový olej – na pokapání
Pomazánka:
- 1 celé avokádo
- 1/2 červené cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 rače
- čerstvá petrželka – podle chuti
- 50 g smetanový sýr
- 1/2 citronové šťávy
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Do pánve vložte na plátky nakrájenou bagetu a přelijte olivovým olejem – smažte z obou stran na mírném ohni dozlatova a dokřupava.
2. Pomazánka: Z avokáda vydlabejte kostku, lžící vydlabejte střed a vložte do mísy – rozmačkejte vidličkou. Dále do mísy vsypejte 1/2 nakrájené červené cibule a přidejte prolisovaný česnek.
3. Následně do mísy vložte rajčata zbavená dužiny a nakrájená na kostičky, vsypejte čerstvou nasekanou petrželku a vmíchejte rozdrobený smetanový sýr. Dochuťte citronovou šťávou, solí a černým mletým pepřem – pořádně promíchejte.
4. Výslednou pomazánku si lžící naneste a rozetřete na křupavé bagety a podávejte s láskou, skvělou chutí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.