Pokud hledáte rychlou, ale přitom výjimečnou večeři, královská kuřecí játra na cibuli a jablkách s bramborovo-sýrovými rolkami jsou skvělou volbou. Tento recept kombinuje jemnou chuť kuřecích jater, karamelizované cibule a sladkých jablek, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Navíc je doplněn o křupavé bramborové rolky se sýrem, které dělají z tohoto jídla opravdový gurmánský zážitek. Příprava je snadná a zabere jen pár minut, ale výsledek vás nadchne svou rafinovaností a chutí, hodnou královské hostiny!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Další inspirace na slané rolky naleznete zde – Recepty na slané rolády.
Kuřecí játra na cibuli a jablkách s bramborovo-sýrovými rolkami
Co budeme potřebovat:
Maso:
- 1 kg kuřecí játra
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1/2 lžičky sušený česnek
- 1/2 lžičky provensálské bylinky
Ostatní:
- 2 cibule
- 2 jablka
- 50 g másla
Příloha:
- 600 g uvařené brambory
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- sušené oregano – podle chuti
- čerstvá nasekaná petrželka – podle chuti
- 60 g strouhaný sýr
- 100 g bramborový škrob
Další:
- rostlinný olej – na smažení
- nasekaná čerstvá petrželka – na zdobení
Jak budeme postupovat:
1. Kuřecí játra: Do mísy vložte nakrájená kuřecí játra na kousky, které dochuťte solí, černým mletým pepřem, sušeným česnekem a provensálskými bylinkami – promíchejte a nechejte 15 minut odležet.
2. Připravte zapékací mísu (žáruvzdornou) a rozprostřete do ní první vrstvu jemně nakrájené cibule, pak na ni rozložte první vrstvu jablek nakrájených na půlměsíčky a poté pokládejte první vrstvu marinované kuřecí pečeně. Postup ještě jednou zopakujte a ukončete vrstvu zbylou jemně nakrájenou cibulí a kostkami másla.
3. Následně mísu zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě 30 minut při 190 °C.
4. Do hrnce vložte nakrájené brambory na kostky, zalijte vodou, osolte a postavte hrnec na sporák – vařte na mírném ohni do změknutí. Po uvaření brambory sceďte a přendejte do mísy, kde je rozmačkejte.
5. Příloha: V míse rozmačkané brambory dochuťte solí, černým mletým pepřem a sušeným oreganem. Dále vsypejte čerstvou nasekanou petrželku, strouhaný sýr a bramborový škrob – důkladně promíchejte a ručně vypracujte těsto.
6. Z vypracovaného těsta vyvarujte rolky, které položte na plech vyložený pergamenem a potřete je všechny rostlinným olejem.
7. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C dozlatova a dokřupava.
8. Po 30 minutách vyjměte zapékací mísu s masem z trouby a lehce, ale dobře promíchejte a pečte dalších 10 minut při 180 °C.
9. Po upečení ozdobte-posypejte čerstvou nasekanou petrželkou a podávejte je s křupavými rolkami se sýrem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vyzkoušejte také:
Domácí paštika z kuřecích jater: lahodný a jednoduchý recept