Připravte si tyto luxusní kuřecí prsa v extra sýrovém kabátku

Připravte si tyto lahodná kuřecí prsa v hustém sýrovém kabátku, která jsou měkká a plná chutí. Tento recept je jednoduchý, rychlý a výsledek zaručeně potěší každého. Sýrový kabátek dodává masu nejen skvělou chuť, ale i krásně křupavou kůrku, kterou si určitě zamilujete.

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Zdroj: Éva Törzsök

Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty s KUŘECÍMI PRSY!

Kuřecí prsa v sýrovém kabátku

Co budeme potřebovat:

  • 6 plátků kuřecích prsou
  • 3 vejce
  • 100 g sýra (najemno nastrouhaný)
  • 100 ml mléka
  • 3–4 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1–2 stroužky česneku
  • sůl a pepř (dle chuti)
  • olej (na smažení)

Jak budeme postupovat:

1. Příprava masa:
Kuřecí prsa lehce naklepejte, aby byla jemnější a rovnoměrná. Poté je osolte a opepřete z obou stran.

Zdroj: Éva Törzsök

2. Příprava sýrového těsta:
V misce rozklepněte vejce a přidejte prolisovaný česnek. Do směsi přidejte hladkou mouku a mléko, promíchejte, aby vzniklo hladké těsto. Poté do směsi nastrouhejte sýr a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Pokud je těsto příliš řídké, přidejte ještě trochu mouky, aby vznikla hustá směs podobná palačinkovému těstu.

Zdroj: Éva Törzsök

3. Obalení masa:
Připravené plátky kuřecích prsou ponořte do sýrového těsta tak, aby byly důkladně obalené.

Zdroj: Éva Törzsök

4. Smažení:
Na pánvi rozehřejte větší množství oleje. Plátky masa smažte na rozpáleném oleji z obou stran, dokud nejsou krásně zlatavé a křupavé. Po usmažení je položte na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný olej.

5. Podávání:
Hotová kuřecí prsa podávejte s oblíbenou přílohou, jako jsou pečené brambory, rýže nebo čerstvý zeleninový salát.

Vyzkoušejte také:


Tipy

  • Sýr: Pro výraznější chuť můžete použít ostřejší sýr, například parmezán nebo čedar. Kombinace více druhů sýra dodá masu zajímavější chuť.
  • Česnek: Množství česneku můžete upravit podle své chuti. Pokud máte rádi česnekovou chuť intenzivní, přidejte více stroužků.
  • Příloha: Tento pokrm chutná skvěle s různými přílohami – vyzkoušejte třeba bramborovou kaši, opečené brambory nebo čerstvou zeleninovou směs.

Závěr

Kuřecí prsa v sýrovém kabátku jsou skvělým způsobem, jak připravit rychlé a chutné jídlo pro celou rodinu. Husté sýrové těsto dodává masu jedinečnou texturu a chuť, která se rozplývá na jazyku. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si lahodný pokrm, který bude bavit všechny strávníky!

Dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.