Pokud hledáte jednoduchý a vydatný recept, který zasytí celou rodinu, pečené brambory s brynzou a sýrem jsou skvělou volbou. Ideální na rychlý oběd nebo večeři, tento recept je nejen snadný na přípravu, ale také velmi chutný. Připravte si tento lahodný pokrm a dopřejte si kousek tradičního pohodlného jídla s nádechem slovenské brynzy!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.

Další různorodé inspirace k využití brynzy naleznete zde – Recepty s brynzou!
Pečené brambory s brynzou a sýrem
Co budeme potřebovat:
- Brambory 1 kg
- Vejce 8 ks
- Sýr 250 g
- Brynza 150 g
- Smetana ke šlehání 400 ml
- Sůl a mletý pepř
Jak budeme postupovat:
1. Vařte 1 kg brambor ve slupce po dobu 30 minut. Nechte je vychladnout a poté oloupejte.

2. Nakrájejte brambory na stejně hrubé plátky.

3. Do ohnivzdorné nádoby (o rozměrech 25×35 cm) vytvořte rovnoměrnou vrstvu z poloviny nakrájených brambor. Pokryjte celou plochu.

4. Posypte vrstvu 200 g nastrouhaného sýra a rovnoměrně jej rozprostřete.

5. Vařte 6 vajec přibližně 12-15 minut na středním ohni, dokud nebudou natvrdo. Pak je nakrájejte na stejné plátky.

6. Plátky vajec rozložte v nádobě, aby vytvořily co nejrovnoměrnější vrstvu.

7. Na vrstvu vajec nastrouhejte 150 g brynzy a rovnoměrně ji rozprostřete.

8. Na brynzu přidejte další vrstvu nakrájených brambor.

9. V misce rozšlehejte 2 vejce se solí a pepřem.

10. Přidejte 400 ml smetany ke šlehání a dobře promíchejte.

11. Nalijte směs do nádoby na vrstvu brambor.

12. Navrch nasypte 50 g nastrouhaného sýra.

13. Pečte v troubě 30 minut při 200 °C.

14. Brambory po upečení nakrájejte a podávejte teplé.

Hotovo!

Dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.