Čertovské řízky v jemně pikantní marinádě: Úžasně chutné maso

Připravte si úžasně chutné čertovské řízky z karé v jemně pikantní marinádě, které nabízejí perfektní kombinaci křupavé kůrčičky na povrchu a šťavnatého, jemného masa uvnitř. Tajemství této dokonalosti spočívá ve vynikající marinádě a použití bramborového škrobu, díky kterému získáte perfektní texturu masa bez potřeby pracného trojobalu.

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Zdroj: oneperfectbite.blogspot.com

Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty s VEPŘOVÝM masem!

Čertovské vepřové řízky v jemně pikantní marinádě

Co budeme potřebovat:

  • 5 plátků vepřového karé
  • 11 lžiček bramborového škrobu (solamylu)
  • 1 lžičku mletého kmínu
  • 4 stroužky česneku, prolisovaného nebo nastrouhaného
  • 1 lžičku kari koření
  • 4 větší vejce
  • 2 lžíce majoránky
  • 1 lžičku pálivé papriky

Jak budeme postupovat:

1. Příprava masa: Plátky masa jemně naklepeme, aby byly tenčí a měkčí.

2. Marináda: Ve velké misce rozšleháme vejce a smícháme je s bramborovým škrobem, kmínem, česnekem, kari, majoránkou a pálivou paprikou. Vytvoříme tak pikantní marinádu.

3. Marinování: Maso vložíme do marinády, zajistíme, aby bylo z obou stran dobře pokryté směsí. Přikryjeme fólií a necháme maso marinovat v chladničce celý den, aby se chutě dokonale propojily.

4. Pečení: Marinované maso osmahneme na rostlinném oleji z obou stran dozlatova. Díky bramborovému škrobu získáte na povrchu křupavou kůrčičku, zatímco uvnitř zůstane maso šťavnaté a měkké.

5. Servírování: Čertovské řízky podáváme s přílohou dle vlastního výběru. Doporučujeme například bramborovou kaši, pečené brambory nebo čerstvý salát.

Jednoduchá inspirace na rychlý oběd: Kuřecí řízky se sýrem a rajčaty

Tip:

Pro ještě intenzivnější chuť česneku můžete při smažení přidat 1-2 stroužky česneku nakrájené na plátky.

Tento recept na čertovské řízky vám přinese nejen skvělý gastronomický zážitek, ale také potěší všechny milovníky pikantních a plných chutí. Užijte si tento jednoduchý, ale ohromující pokrm!

Dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.