Krém z ledových kaštanů pro vánoční cukroví

Vánoce jsou tady, a co by to byly za svátky bez tradice pečení vánočního cukroví? A co když vám řeknu, že mám pro vás recept na skvostný krém, který váš vánoční stůl zvedne na novou úroveň? Představuji vám krém z ledových kaštanů, kde v hlavní roli vystupuje pouze dvě suroviny. Tento krém je sametově jemný, s nádechem luxusu a je ideální pro váš vánoční dezertní repertoár.

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Krém z ledových kaštanů

Co budeme potřebovat:

  • 3 bal. smetana ke šlehání
  • 3 ks čokoládky – ledové kaštany

Jak budeme postupovat:

1. Příprava krému: Smetanu nalijte do hrnce a postupně ohřívejte. Dbejte na to, aby smetana nezačala vřít. Jakmile je smetana dostatečně horká, odstavte ji z ohně.

2. Do horké smetany přidejte nalámané kousky čokoládky z ledových kaštanů. Mícháním čokoládky rozpusťte v horké smetaně a vzniklou směs nechte vychladnout při pokojové teplotě.

3. Vychladlou smetanovou směs dejte na noc (minimálně na 12 hodin) do lednice.

4. Ráno můžete začít šlehat. Šlehejte smetanovou směs jako klasickou šlehačku, dokud nezískáte krásný, hustý krém.

Vyuzkoušejte také: Dokonalý kávový krém hotový za 2 minuty.

Vánoční období je časem klidu, pohody a sdílení s blízkými. Ať už připravujete tento krém pro své blízké, nebo si ho dopřejete sami, věřím, že vám přinese radost a uspokojení. Můžete jej použít k naplnění vašich oblíbených vánočních cukroví, dezertů, nebo i jako samostatnou pochoutku na vánočním stole. Ať už jej využijete jakkoliv, je to skvělý způsob, jak přidat trochu luxusu k vašemu vánočnímu menu. Přeji vám příjemné chvíle při pečení a hlavně lahodné pochutnávání!

Dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.