Hledáte lahodný a sytý oběd? Vepřové kotlety v houbové omáčce s placičkami z bílého zelí jsou skvělou volbou! Kombinace šťavnatého masa a houbové omáčky vytvoří dokonalou harmonii chutí, zatímco křupavé zelné placičky přidají originální přílohu, která osvěží celý pokrm. Tento jednoduchý recept je ideální pro rodinný oběd, který si každý zamiluje.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Vepřové kotlety v houbové omáčce s placičkami z bílého zelí
Co budeme potřebovat:
Maso:
- 500 g vepřová kotleta
- 10 g černý mletý pepř
- 10 g soli
Ostatní:
- 20 g máslo – na smažení
- 30 ml olivový olej – na smažení
Houbová omáčka:
- 1 cibule
- 10 g česnek
- 200 g houby
- 20 g mouka
- 300 ml kuřecí vývar
- 5 g černý mletý pepř
- 10 g soli
- 20 g čerstvá petrželka
Příloha – placičky:
- 300 g bílé zelí + vroucí voda
- 1 cibule
- 10 g česnek
- 5 g černý mletý pepř
- 10 g soli
- 7 g červená mletá paprika
- 3 vejce
- 30 g mouka
Jak budeme postupovat:
1. Maso: Připravte si plátky vepřové kotlety, které z jedné strany posypejte černým mletým pepřem, solí a masírujte rukou, aby se koření vstřebalo do masa.
2. Připravte pánev s rozehřátým olivovým olejem a máslem a vložte do ní okořeněné vepřové kotlety – smažte na mírném ohni z každé strany dozlatova a po smažení je přendejte na talíř.
3. Omáčka: Do stejné pánve vsypejte nakrájenou cibuli, česnek a společně smažte. Dále do pánve vmíchejte na půlměsíce nakrájené hnědé houby a vařte na mírném ohni.
4. Následně do pánve na ingredience nasypejte mouku a podlijte kuřecím vývarem – míchejte. Dochuťte černým mletým pepřem a solí – promíchejte a pokračujte ve vaření.
5. Nejprve do mísy vložte nakrájené bílé zelí, které zalijte horku vodou a nechejte 20 minut odstát. Poté zelí sceďte a přendejte do jiné mísy.
6. Příloha – placičky: Do pánve s jemně rozehřátým olivovým olejem vsypejte nakrájenou cibuli a česnek – promíchejte a smažte na mírném ohni dozlatova. Po smažení přendejte do mísy s bílým zelím. Dochuťte černým mletým pepřem, solí a červenou mletou paprikou. Dále do mísy rozklepněte vejce a nasypejte mouku – promíchejte.
7. Pomocí lžíce vytvarujte placičky, které položte do pánve s rozehřátým olejem a smažte na mírném ohni z obou stran dozlatova a dokřupava.
8. Na závěr do omáčky vložte smažené vepřové kotlety, které omáčkou přelijte a vařte 20 minut na mírném ohni. Poté omáčku s kotletami posypejte čerstvou nasekanou petrželkou a máte hotovo!
9. Křehkou vepřovou kotletu v aromatické houbové omáčce podávejte s křupavými placičkami z bílého zelí a oblíbeným dresinkem, ale hlavně je podávejte s láskou, skvělou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.