Pečený květák s česnekovo-citronovou marinádou je jednoduché a zdravé jídlo, které si zamilují nejen milovníci zeleniny. Křupavá textura pečeného květáku dělá z tohoto pokrmu vynikající přílohu nebo jako lehký hlavní chod. Rychlá příprava a minimum ingrediencí zaručují, že si tento pokrm oblíbíte pro jeho chutnost a snadnost.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Pečený květák s česnekovo-citronovou marinádou
Co budeme potřebovat:
- 1 květák (cca 1,3 kg)
- 4–5 stroužků česneku
- 150 ml olivového oleje
- Šťáva z 1 citronu
- 1 lžička soli
Jak budeme postupovat:
1. Do misky dejte 4–5 rozdrcených stroužků česneku.
2. Přidejte 1 lžičku soli a 2–3 lžíce olivového oleje. Promíchejte dřevěnou lžící, dokud nevznikne krémová pasta.
3. Postupně přilévejte olej (až 150 ml) a šťávu z 1 citronu. Míchejte, dokud se směs nespojí.
4. Květák omyjte a nakrájejte na plátky silné maximálně 2 cm.
5. Plátky rozložte na plech vyložený pečícím papírem, aby se nepřekrývaly.
6. Pomocí štětce potřete květák ze všech stran česnekovým olejem.
7. Pečte v troubě 30 minut při 200 °C. Poté květák otočte a pečte dalších 20 minut při 220 °C.
Hotovo!
Dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.