Malinový koláč s vanilkovo-tvarohovým krémem je osvěžující dezert, který kombinuje svěží chuť malin s jemným a krémovým základem z tvarohu a vanilky. Sladkost krému a lehce nakyslé maliny vytvářejí dokonalou harmonii chutí, která potěší každého milovníka ovocných dezertů. Díky snadné přípravě a vynikající chuti se stane oblíbeným dezertem vaší domácnosti.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Malinový koláč s vanilkovo-tvarohovým krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 250 g změklé máslo
- tekutá vanilka – podle chuti
- 200 g cukr
- 3 vejce
- 1/2 lžičky prášek do pečiva
- 250 g mouka
Krém:
- 600 g tvaroh
- 100 g cukr
- tekutá vanilka – podle chuti
- 4 vejce
Ostatní:
- čerstvé nebo mražené maliny – podle chuti
- prosátý moučkový cukr – na závěrečné posypání (volitelné)
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy vložte změklé máslo, přilijte tekutou vanilku (podle chuti) a nasypejte cukr – šlehejte do máslové pěny a během šlehání postupně přidávejte vejce. Poté do mísy vsypejte prášek do pečiva a nasypejte mouku – promíchejte stěrkou a těsto je hotové.
2. Následně 3/4 výsledného těsta lžící rozprostřete po celé ploše formy na pečení a nechejte chvíli stranou.
3. Krém: Do mísy vložte smetanový tvaroh, přisypejte cukr a ochuťte tekutou vanilkou – šlehejte a postupně během šlehání přidávejte vejce – šlehejte o hladkého krému.
4. Získaný krém naneste, pěkně rozetřete a uhlaďte na těsto ve formě a naaranžujte čerstvé nebo mražené maliny. Zbylé těsto přendejte do zdobícího sáčku a pomocí něho na kréme s malinami vytvarujte mřížky.
5. Pečte v předehřáté troubě 45-50 minut při 180 °C dozlatova.
6. Malinový koláč s vanilkovo-tvarohovým krémem nakrájejte a podávejte s láskou, skvělou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.