Delikátní Ledová Hora je unikátní dezert bez pečení, který vás okouzlí svým vzhledem i chutí. Tento sušenkový koláč s krémovou a čokoládovou polevou je ideálním řešením pro rychlé zasloužené potěšení. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá, což z něj činí perfektní volbu pro každou příležitost.
Co budeme potřebovat:
Pro koláč:
- 1 balíček kakaových sušenek
- 1,5 balíčku kulatých sušenek
- 3 sklenice mléka
- 3/4 sklenice krystalového cukru
- 2 balení vanilkového pudinku v prášku (bez cukru)
- 2 žloutky
- 1 PL pšeničné mouky
- 200 g másla
Pro polevu:
- 200 g másla
- 1/2 šálku vody
- 1/2 šálku krystalového cukru
- 2 šálky + 1 PL sušeného mléka
- 1 PL kakaa
Postup přípravy:
1) Příprava pudinku: Do misky nalijte 3/4 sklenice mléka, přidejte žloutky, cukr, mouku a pudinkový prášek. Směs vyšlehejte do hladka. Zbylé mléko provařte, do vroucího mléka vlijte rozšlehanou směs a uvařte pudink. Nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu.
2) Příprava krému: V misce rozšlehejte změklé máslo a postupně po lžičkách přidávejte vychladlý pudink. Míchejte, dokud se suroviny nespojí.
3) Sestavení koláče: Plech vystelte pečícím papírem. Na dno poklaďte vrstvu kakaových sušenek, natřete je polovinou pudinkového krému. Na krém uložte druhou vrstvu sušenek a natřete zbylým pudinkem. Na vrch dezertu vertikálně poklaďte kulaté sušenky a vložte do chladničky.
4) Příprava polevy: Máslo, cukr a vodu smíchejte v hrnci a přiveďte k varu. Odstavte a nechte mírně vychladnout. Přidejte sušené mléko a utřete do hladka. Rozdělte na dvě části. Do jedné přidejte sušené mléko, do druhé kakao a promíchejte.
5) Dokončení dezertu: Vychladlý koláč polijte střídavě světlou a tmavou polevou. Dezert s polevou vložte na dvě hodiny do chladničky, dokud poleva neztuhne.
PROHLÉDNĚTE SI CELÝ VIDEO NÁVOD:
Závěr:
Delikátní Ledová Hora je dezert, který zaujme nejen svým vzhledem, ale především svou bohatou a jemnou chutí. Je to skvělá volba pro sladké chvíle s rodinou nebo přáteli. Užijte si dokonalý kontrast krémového pudinku a čokoládové polevy!