Houskové knedlíky jsou klasickou součástí české kuchyně a skvěle doplňují různé omáčky a masová jídla. Jejich příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to – nadýchané, měkké a voňavé knedlíky, které zkrášlí každý stůl.
Co budeme potřebovat:
- 360 g polohrubé mouky
- 250 ml mléka
- 1 lžička soli
- 1 lžíce oleje
- 1/4 kostky kvasnic
- 1 vejce
- 2 starší rohlíky nakrájené na kostky
Postup přípravy:
1) Příprava těsta: Do mísy dejte mouku, sůl, olej, vejce a mléko. Udělejte důlek a do něj rozdrobte kvasnice, které posypte troškou soli a nechte chvíli odpočinout. Poté vypracujte těsto a přidejte nakrájené rohlíky. Promíchejte, dokud se těsto nelepí na ruce.
2) Kynutí těsta: Nechte těsto kynout 1 hodinu. Poté z těsta vytvarujte 2 šišky a nechte je kynout dalších 10-15 minut. V polovině kynutí šišky otočte, aby nakynuly rovnoměrně z obou stran.
3) Vaření knedlíků: Vařte šišky v osolené vodě po obou stranách 8 minut, přikryté pokličkou. Vařte na mírném ohni, aby voda jen prublávala.
4) Dokončení knedlíků: Po uvaření knedlíky vyjměte, propíchejte špejlí a potřete olejem nebo máslem.
https://primainspirace.cz/2024/01/21/hrnkove-knedliky/
Závěr:
Houskové knedlíky vařené ve vodě jsou výborným doplňkem k mnoha tradičním českým jídlům. Jejich příprava je jednoduchá a výsledek je vždy nadýchaný a chutný.