Hledáte inspiraci pro chutné nepečené dobroty a zároveň jste milovníky oplatkových dortů? Pak jste na správném místě! Dnes si společně připravíme oplatkový dort s kondenzovaným mlékem a čokoládovou ozdobou! Základem tohoto dortu jsou oplatkové sušenky s krémem, jejichž kombinace vytváří jedinečnou chuť a strukturu. Se šálkem hořké lahodné čokolády se budete cítit jako v cukrárně.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Oplatkový dort s kondenzovaným mlékem a čokoládovou ozdobou
Co budeme potřebovat:
Oplatkový základ s krémem:
- 200 g oplatek
- 2 veje
- vanilkový extrakt – podle chuti
- 100 g kondenzované mléko
- 600 ml mléko
- 60 g kukuřičný škrob
- 20 g změklé máslo
Na zdobení a posypání:
- 60 g hořká čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Oplatky si nakrájejte na malé kostky a přendejte do mísy.
2. Krém: Do hrnce na sporáku si rozklepněte vejce, které ochuťte vanilkovým extraktem – vyšlehejte, poté nalijte kondenzované mléko a ve 2-3 fázích postupně přilévejte mléko – míchejte. Dále do hrnce se směsí nasypejte kukuřičný škrob a za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Nakonec do krému vmíchejte změklé máslo – pořádně promíchejte.
4. Získaný krém nalijte do mísy se sušenkami, pořádně promíchejte a výsledný základ naneste do dortové obruče vyložené dortovou fólií položenou na talíři, pěkně rozetřete a uhlaďte.
5. Na závěr dort ozdobte-posypejte nasekanou hořkou čokoládou a uložte na 6 hodin do lednice na ztuhnutí.
6. Oplatkový dort s kondenzovaným mlékem a čokoládovou ozdobou podávejte s láskou a velkým potěšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.