Zapomeňte na nudné brambory: Připravte si tyto plněné a obalené ve slanině

Zapomeňte na nudné vařené brambory! Tento recept vám ukáže, jak z obyčejných brambor vytvořit vynikající a syté jídlo. Plněné brambory obalené ve slanině jsou dokonalou kombinací křupavé slaniny a jemného máslového vnitřku. Tento pokrm si zamiluje každý člen domácnosti a stane se hitem u večeře. Pečené brambory jsou skvělým doplňkem, ale mohou sloužit i jako hlavní chod.

Zdroj: YouTube/Obfite i smaczne

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 150 g nakrájené slaniny
  • 3 stroužky česneku
  • 60 g másla
  • 1 svazek kopru
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti

Postup

1) Příprava brambor:
Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě do poloměkka.

2) Příprava ochuceného másla:
Měkké máslo vložte do misky a přidejte nadrobno nasekaný kopr, prolisovaný česnek, pepř a sůl. Vše důkladně promíchejte, aby vznikla jednotná směs.

3) Plnění brambor:
Uvařené brambory rozkrojte napůl. Jednu polovinu potřete připraveným ochuceným máslem a přiklopte druhou polovinou brambory.

4) Obalení slaninou:
Každou bramboru zabalte do plátku slaniny a zajistěte párátkem, aby slanina držela na místě.

5) Pečení:
Brambory naskládejte do zapékací mísy a pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15–20 minut, dokud slanina nebude krásně zlatavá a křupavá.

6) Servírování:
Po vytažení z trouby brambory ihned podávejte. Jsou skvělé jako samostatný pokrm, ale mohou sloužit i jako příloha k masu nebo zelenině.


Závěr

Plněné brambory obalené ve slanině jsou dokonalým jídlem pro milovníky brambor. Tento recept vám ukáže, jak připravit syté, křupavé a lahodné brambory, které se rozplývají v ústech díky ochucenému máslu a česneku. Ať už jako hlavní chod nebo příloha, tento pokrm si zamilujete. Vyzkoušejte ho a zapomeňte na nudné vařené brambory!