Tento recept na vepřové maso s cizrnou a špenátem ve voňavé rajčatové omáčce je ideální volbou pro milovníky sytých a chutných jídel. Jídlo je nejen plné zdravých ingrediencí, ale také příjemně zahřeje a zasytí, což ho činí ideálním na oběd nebo večeři. Navíc je jednoduché na přípravu a skvěle se hodí i pro větší rodinné stolování.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Vepřové maso s cizrnou a špenátem ve voňavé rajčatové omáčce
Co budeme potřebovat:
- Předvařená cizrna 800 g
- Vepřová kýta 500 g
- Vepřový bok 300 g
- Špenát 300 g
- Zeleninový nebo masový vývar 800 ml
- Rajčatový protlak 50 g
- Sladká paprika 2 lžičky
- Česnek 4–5 stroužků
- Mrkev 1 ks
- Rostlinný olej
Jak budeme postupovat:
1. Oloupejte cizrnu a dejte stranou. Cizrnu můžete použít i neoloupanou, ale hrozí riziko nadýmání.
2. Na hluboké pánvi osmahněte na oleji nakrájený vepřový bok spolu s česnekem.
3. Přidejte na kousky nakrájenou mrkev a vepřovou kýtu. Smažte ještě několik minut.
4. Poté přidejte špenát a promíchejte.
5. Přidejte rajčatový protlak a sladkou papriku. Promíchejte.
6. Přidejte oloupanou cizrnu a vývar. Znovu promíchejte.
7. Vařte pod pokličkou asi 30 minut. Občas promíchejte.
8. Nakonec dochuťte solí podle potřeby a podávejte teplé.
Hotovo!
Dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.