Brambory vydlabeme a naplníme mletým masem: Tahle večeře je u mě doma hit

Zapečené brambory plněné mletým masem v rajčatové omáčce se sýrem jsou skvělým jídlem pro milovníky chutných a sytých pokrmů. Tento recept je ideální na oběd nebo večeři, kdy chcete připravit něco výživného a zároveň velmi chutného. Zapékané brambory se stanou oblíbeným jídlem celé rodiny!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Zapečené brambory plněné mletým masem v rajčatové omáčce se sýrem
Zdroj: YouTube/ Готовлю Дома Готовлю Вкусно

Zapečené brambory plněné mletým masem v rajčatové omáčce se sýrem

Co budeme potřebovat:

  • 4 velké brambory
  • 400 g mletého masa (např. hovězího nebo vepřového)
  • 2 rajčata
  • 1 středně velká červená paprika
  • 4 vejce
  • 3 lžíce smetany (18 %)
  • 1/2 šálku strouhaného sýra (např. cheddar)
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • mletá sladká paprika
  • granulovaný česnek
  • sušené oregano

Jak budeme postupovat:

Příprava brambor:

1) Předpečení brambor:

Brambory oloupeme, omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Vydlabeme jejich střed pomocí lžíce. Poloviny brambor vyskládáme do zapékací mísy, kterou jsme předem vymazali olivovým olejem. Brambory dochutíme solí, pepřem, sladkou paprikou a granulovaným česnekem. Zakápneme olivovým olejem a vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme 20–25 minut.

Příprava mletého masa:

2) Dochucení mletého masa:

Do mísy vložíme mleté maso a přidáme půl lžičky soli, pepře, lžičku sušeného oregana, půl lžičky granulovaného česneku a špetku sladké papriky. Vše důkladně promícháme.

Naplnění brambor:

3) Plnění brambor:

Když jsou brambory předpečené, naplníme vydlabaná místa připraveným mletým masem a lehce přitlačíme. Brambory otočíme řeznou stranou dolů a vložíme zpět do trouby. Pečeme dalších 20 minut při 200 °C.

Příprava omáčky:

4) Omáčka a zapečení:

Vejce rozšleháme do pěny, přidáme smetanu a dochutíme solí, pepřem a oreganem. Rajčata a papriku nakrájíme na malé kostičky a přidáme do omáčky spolu s nastrouhaným sýrem. Směs důkladně promícháme.

5) Dokončení pokrmu:

Upečené brambory přelijeme připravenou omáčkou a vložíme zpět do trouby na 15 minut, dokud se vše nezapeče a neudělá křupavá kůrka.

Zapečené brambory plněné mletým masem v rajčatové omáčce se sýrem
Zdroj: YouTube/ Готовлю Дома Готовлю Вкусно

Brambory plněné mletým masem a zapečené s lahodnou omáčkou jsou skvělou volbou pro rodinnou večeři. Díky jednoduché přípravě a bohaté chuti se tento pokrm stane hitem i u vás doma. Vyzkoušejte tento recept a nechte se překvapit, jak snadno si připravíte výborné a syté jídlo, které si zamiluje každý člen rodiny.

Zapečené brambory plněné mletým masem v rajčatové omáčce se sýrem
Zdroj: YouTube/ Готовлю Дома Готовлю Вкусно

Dobrou chuť! 🙂

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.