Vítejte v říši čokoládových dortů! Pokud i vy milujete čokoládové dorty nebo jen hledáte novou inspiraci na krásnější den, pak jste na správném místě! Dnes si připravíme Aladinův kakaový dort s karamelem, dvoubarevným krémem a čokoládovou polevou. Spojením všech těchto ingrediencí vznikne opravdová delikatesa, která jistě potěší celou rodinu. Pojďme na recept!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Aladinův kakaový dort s karamelem, dvoubarevným krémem a čokoládovou polevou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 3 vejce
- 125 g cukru
- 30 ml rozpuštěné máslo
- 125 g mouka
- 50 g kakao
- 8 g prášek do pečiva
Impregnace:
- 20 ml karamelový sirup
Dvoubarevný krém:
- 5 vaječné bílky
- 300 g moučkový cukr
- 15 g rozpuštěná želatina
- 20 g kakao
Poleva:
- 100 g tmavá čokoláda
- 70 g rozpuštěné máslo
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce a nasypejte cukr – šlehejte do pěny. Dále do mísy nalijte rozpuštěné máslo, nasypejte mouku, kakao a prášek do pečiva – vyšlehejte do pevného těsta.
2. Do formy na pečení vyložené pergamenem o průměru 20 cm naneste, rozetřete a uhlaďte výsledné těsto.
3. Pečte v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C dozlatohněda. Po upečení těsto vyjměte z formy a odstraňte pergamen. Poté těsto impregnujte celé karamelovým sirupem a naneste obruč.
4. Dvoubarevný krém: Do mísy vlijte vaječné bílky – šlehejte a během šlehání postupně přisypávejte moučkový cukr – dále šlehejte do bílé pěny. Nakonec do pěny vmíchejte rozpuštěnou želatinu a šlehejte do hladkého krému.
5. Následně 1/2 hladké pěny nalijte na impregnované těsto, pěkně uhlaďte a do druhé 1/2 pěny nasypejte kakao – šlehejte do hladkého kakaového krému.
6. Získaný kakaový krém nalijte na obyčejný krém, pomocí lžíce vytvarujte libovolné vzory a uložte na 2 hodiny do lednice na ztuhnutí.
7. Po 2 hodinách vyjměte dort z lednice, odstraňte obruč a podložte dort pergamenem.
8. Poleva: Do misky vložte nalámanou tmavou čokoládu a přidejte máslo, společně rozpusťte v mikrovlnce nebo ve vodní lázní – dobře promíchejte.
9. Získanou čokoládovou polevou si přelijte celý dort, pěkně rozetřete a uhlaďte. Odstraňte pergamen a uložte na 30 minut do lednice na ztuhnutí.
10. Aladinův kakaový dort s karamelem, dvoubarevným krémem a čokoládovou polevou podávejte s láskou a elegancí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.