Pokud hledáte zdravý a chutný pokrm, který vás zahřeje a dodá energii, zázvorová kari pochoutka z červené čočky, kokosového mléka a limetky je tou správnou volbou. Toto exotické jídlo je plné výživných ingrediencí a díky zázvoru a kari koření získává pikantní a zároveň jemnou chuť. Ideální volba pro ty, kteří milují exotickou kuchyni a zdravé jídlo.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Zázvorová kari pochoutka z červené čočky, kokosového mléka a limetky podávaná s rýží
Co budeme potřebovat:
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička zázvorové pasty
- 1 lžička kari pasty
- 250 g omyté červené čočky (1 hrnek)
- 1 plechovka kokosové mléko
- 1 kostka domácí zeleninový bujón + 400 ml vody
- 1 červená sladká paprika
- 2 lžičky soli
- černý mletý pepř – podle chuti
- limetková šťáva z 1/2 limetky
Ostatní:
- olivový olej – na smažení
Příloha:
- 1/2 sáčku rýže + vroucí voda + sůl
Na zdobení a posypání:
- čerstvý koriander
Jak budeme postupovat:
1. Do pánve s rozehřátým olivovým olejem vsypejte nakrájenou cibuli a smažte na mírném ohni, dokud nebude průhledná. Dále do pánve přidejte prolisovaný česnek, zázvorovou pastu a kari pastu – pořádně promíchejte.
2. Následně do pánve vmíchejte omyté červené čočky a vlijte kokosové mléko – dobře promíchejte. Dále do pánve vložte kostku zeleninového bujonu a podlijte vodou – pořádné promíchejte a vařte 20 minut na mírném ohni, dokud červené čočky nezměknou.
3. Příloha: Do hrnce nasypejte propláchnutou rýži, kterou zalijte vodou a osolte – vařte na mírném ohni podle návodu na obale, ale nejlepší je al dente.
4. Před koncem vaření cca 10 minut do pánve vmíchejte nakrájenou červenou sladkou papriku. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a limetkovou šťávou – důkladně promíchejte a ještě chvíli vařte.
5. Na závěr jídlo ozdobte-posypejte nasekaným čerstvým koriandrem a podávejte s láskou, skvělou chutí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!