Pokud hledáte dezert, který je osvěžující, lehký a plný ovocné chuti, tento ovocný piškotový dezert s jahodovým krémem a mascarpone je tou pravou volbou. Tento dezert je ideální pro letní dny nebo jako sladká tečka po vydatném jídle. Navíc jeho příprava je jednoduchá, a přesto výsledek ohromí každého u stolu. Připravte si tento lahodný dezert a vychutnejte si každý kousek!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Ovocný piškotový dezert s jahodovým krémem a mascarpone
Co budeme potřebovat:
- Piškoty 400 g
- Jahody 750 g
- Maliny 150 g
- Cukr 150 g
- Kukuřičný škrob 15 g
- Mascarpone 750 g
- Smetana ke šlehání 200 ml
- Moučkový cukr 100 g
- Sirup z ananasového kompotu 300 ml
Ingredience na zdobení:
- Jahody 250 g
- Maliny 100 g
- Borůvky 150 g
Jak budeme postupovat:
1. Očistěte a omyjte 750 g čerstvých jahod a 150 g malin.
2. Odstraňte stopky a špičky jahod. Poté jahody rozčtvrťte. Špičky jahod si ponechte na ozdobu.
3. Špičky jahod si ponechte na ozdobu.
4. Vařte na mírném ohni po dobu 30 minut, často míchejte.
5. Po dokončení nechte zcela vychladnout na pokojovou teplotu.
6. Ve velké míse vyšlehejte 200 ml smetany ke šlehání do pěny.
7. Přidejte 100 g moučkového cukru a šlehejte na vysokou rychlost, dokud smetana neztuhne.
8. Přidejte 750 g studeného mascarpone z lednice a šlehejte 2-3 minuty, dokud se směs nespojí.
9. Postupně přidávejte vychladlou jahodovou směs a zapracujte ji pomocí stěrky, dokud se dobře nespojí.
10. Směs uložte minimálně na 30 minut do lednice.
11. Připravte si 400 g piškotů a 300 ml sirupu z ananasového kompotu.
12. Piškoty postupně namáčejte do ananasového sirupu.
13. Piškoty naskládejte do formy s odnímatelnými okraji vyložené pečícím papírem (rozměry formy 22×35 cm) a vytvořte rovnoměrnou vrstvu.
14. Na piškoty rozetřete polovinu jahodového krému.
15. Vytvořte rovnoměrnou vrstvu a na ni položte druhou vrstvu piškotů namočených v ananasovém sirupu.
16. Rovnoměrně rozetřete druhou vrstvu krému.
17. Ozdobte špičkami jahod, malinami a borůvkami.
18. Dezert nechte přes noc v lednici. Poté formu vyjměte, odstraňte papír z okrajů a nakrájejte podle potřeby.
Hotovo!
Dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.