Pokud hledáte rychlý a lahodný dezert, který nevyžaduje pečení, nepečený krémový banánový dezert se sušenkami a kondenzovaným mlékem je přesně to pravé. Tento dezert spojuje jemnou chuť banánů s bohatostí krémového kondenzovaného mléka a křupavostí sušenek, čímž vytváří neodolatelnou sladkou pochoutku. Pusťme se do přípravy!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Nepečený krémový banánový dezert se sušenkami a kondenzovaným mlékem
Co budeme potřebovat:
- 200 g máslové sušenky
- 90 g rozpuštěné máslo
Krém:
- 3 banány + 400 ml smetana ke šlehání 33%
- 200 ml mléko
- 8 g agar-agar
- 150 g slazené kondenzované mléko
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Do nádobky od mixéru vložte rozlámané máslové sušenky, které rozemelte na jemný písek, potom je přesypejte do mísy a přilijte rozpuštěné máslo – promíchejte.
2. Výslednou 1/2 sušenkového základu nasypejte do dortové formy vyložené dortovou fólií, pěkně rozetřete a uhlaďte.
3. Do nádobky od mixéru vložte na kolečka nakrájené banány a zalijte smetanou ke šlehání 33% – rozmixujte do hladké směsi.
4. Krém: Do hrnce nalijte mléko, nasypejte agar-agar a přilijte slazené kondenzované mléko – promíchejte a za stálého míchání vařte na mírném ohni. Když směs přivedete k varu, odstavte z ohně a do směsi vlijte vyšlehaný banán se smetanou – pořádně promíchejte.
5. Získaný krém nalijte na sušenkový základ ve formě, pěkně rozetřete a uhlaďte.
6. Na závěr dezert vyjměte z dortové formy a odstraňte dortovou fólii. Ozdobte-posypejte druhou 1/2 sušenkového základu, kterou pěkně rozložte, uhlaďte a po chvíli uložte na 1 hodinu do lednice na ztuhnutí.
Hotovo!
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.