Pokud hledáte rychlé, zdravé a chutné jídlo, které potěší celou rodinu, losos v jemné rajčatové omáčce se špenátem, sýrem a těstovinami penne je tou správnou volbou. Tento recept kombinuje šťavnaté kousky lososa s bohatou a krémovou rajčatovou omáčkou, kterou doplňuje svěží špenát a sýr. Spolu s těstovinami penne vytváří dokonalou harmonii chutí, která vás zaručeně nezklame.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Losos v rajčatové omáčce se špenátem, smetanovým sýrem a těstovinami penne
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 1 kg losos
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Omáčka:
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička rajčatový protlak
- šťáva z 1 citronu
- 300 g čerstvý špenát
- 400-500 ml kuřecí vývar nebo podle potřeby
- sůl – podle chuti
- sušený tymián – podle chuti
- cukr – podle chuti
Ostatní:
- olivový olej – na smažení
Příloha:
- 250 g těstoviny penne + vroucí voda + sůl
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Nejprve lososa nakrájejte na větší kousky, které posypejte solí a černým mletým pepřem. Potom přendejte do mísy, přikryjte ubrouskem a nechejte 10 minut marinovat.
2. Po 10 minutách do pánve s jemně rozehřátým olivovým olejem vložte okořeněné kousky lososa, které smažte na mírném ohni z každé strany dozlatova. Po smažení je přendejte do mísy a nechejte chvíli stranou.
3. Omáčka: Do stejné pánve s rozehřátým olejem vsypejte nakrájenou cibuli a smažte na mírném ohni dozlatova. Dále do pánve přimíchejte rajčatový protlak, přilijte scezenou citronovou šťávou z 1 citronu a vmíchejte čerstvý špenát – promíchejte a dále smažte.
4. Následně do pánve přilijte kuřecí vývar a přidejte smetanový sýr – promíchejte. Dochuťte solí a sušeným tymiánem, pak do omáčky položte smažené kousky lososa a podle chuti ještě dochuťte cukrem – společně ještě chvíli smažte na mírném ohni.
5. Příloha: Do vroucí osolené vody vsypejte těstoviny penne, které vařte na mírném ohni podle návodu na obale, ale nejlepší jsou ald dente. Po uvaření je sceďte a přendejte do mísy.
6. Lososa v jemné rajčatové omáčce se špenátem, smetanovým sýrem podávejte s těstovinami penne al dente, ale hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.