Tohle kuřecí maso se zeleninou a bambusovými výhonky s rýží si zamilujete

Tento recept na kuřecí maso se zeleninou a bambusovými výhonky vás zavede do světa exotických chutí asijské kuchyně. Kombinace sojové omáčky, ústřicové omáčky a sezamového oleje dodává pokrmu nezaměnitelnou chuť a aroma.

Zdroj: Eva Sattlerová

Ingredience

  • Kuřecí maso (nakrájené na kousky)
  • Sojová omáčka (tmavá)
  • Ústřicová omáčka
  • Rybí omáčka
  • Sezamový olej
  • Citrónová tráva
  • Olej na smažení
  • Jarní cibulka (nakrájená)
  • Mrkev (nakrájená na tenké plátky)
  • Paprika (nakrájená na proužky)
  • Bambusové výhonky
  • Pórek (nakrájený na kousky)
  • Voda
  • Sůl
  • Škrob na zahuštění

Postup

1) Kuřecí maso si den předem naložte do směsi tmavé sojové omáčky, ústřicové omáčky, rybí omáčky, sezamového oleje a citronové trávy.

2) Naložené maso osmahněte na rozpáleném oleji do zlatova a poté vyjměte z pánve.

3) Do výpeku přidejte nakrájenou jarní cibulku, mrkev a papriku. Chvíli restujte, dokud zelenina nezačne změknout.

4) Zeleninu zalijte vodou a ochuťte tmavou sojovou omáčkou, rybí omáčkou, ústřicovou omáčkou a solí. Přikryjte pokličkou a nechte krátce podusit, aby zelenina zůstala lehce křupavá.

5) Přidejte zpět osmahnuté kuřecí maso a bambusové výhonky. Pokud je potřeba, dosolte nebo dochuťte omáčkami podle vlastní chuti.

6) Zahustěte omáčku škrobem rozmíchaným ve vodě a na závěr přidejte nakrájený pórek.

Závěr

Kuřecí maso se zeleninou a bambusovými výhonky je skvělým způsobem, jak si dopřát exotické chutě doma. Tento pokrm je plný intenzivních chutí a je ideální na oběd nebo večeři.