Hedvábné lotusové koláčky s krémovým vanilkovým tvarohem – WAUUU!

Představte si dezert, který spojuje jemnost a exotiku v jednom neodolatelném soustu. Hedvábné lotusové koláčky s krémovým vanilkovým tvarohem jsou skutečnou lahůdkou pro všechny milovníky sladkého. Tento dezert je ideální volbou pro speciální příležitosti nebo když si chcete dopřát něco opravdu výjimečného.

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Hedvábné lotusové koláčky s krémovým vanilkovým tvarohem - WAUUU!
Zdroj: Easy & Yummy

Hedvábné lotusové koláčky s krémovým vanilkovým tvarohem

Co budeme potřebovat:

Sušenkový základ:

  • 150 g sušenky Lotus Biscoff
  • 40 g rozpuštěné nesolené máslo

Krém:

  • 200 g měkký smetanový tvaroh
  • 150 g pomazánka Lotus Biscoff
  • 200 ml tučná smetana ke šlehání
  • 1 lžička vanilkový extrakt

Na zdobení:

  • 5 lotosové sušenky
  • lotusová pomazánka
  • pomleté lotusové sušenky

Jak budeme postupovat:

1. Základ: Do nádobky od mixéru vložte rozlámané sušenky Lotus Biscoff, které pomelte v mixéru na jemný písek a vlijte rozpuštěné nesolené máslo – pokračujte v mletí při nízkých otáčkách. Část mletých sušenek si nechte na posypání a zdobení na závěr.

Hedvábné lotusové koláčky s krémovým vanilkovým tvarohem - WAUUU!
Zdroj: Easy & Yummy
Hedvábné lotusové koláčky s krémovým vanilkovým tvarohem - WAUUU!
Zdroj: Easy & Yummy
Hedvábné lotusové koláčky s krémovým vanilkovým tvarohem - WAUUU!
Zdroj: Easy & Yummy

2. Připravte formu na muffiny a pokládejte do ní papírové košíčky, do kterých naneste sušenkový základ. Dnem sklenice zatlačte, uhlaďte a nechejte chvíli stranou.

Hedvábné lotusové koláčky s krémovým vanilkovým tvarohem - WAUUU!
Zdroj: Easy & Yummy

3. Krém: Do mísy vložte měkký tvaroh a přidejte pomazánku Lotus Biscoff  – vyšlehejte do pěny.

Hedvábné lotusové koláčky s krémovým vanilkovým tvarohem - WAUUU!
Zdroj: Easy & Yummy
Hedvábné lotusové koláčky s krémovým vanilkovým tvarohem - WAUUU!
Zdroj: Easy & Yummy

4. Následně do druhé mísy nalijte smetanu ke šlehání a ochuťte vanilkovým extraktem – šlehejte do hladké pěny, do které potom vmíchejte vyšlehaný smetanový tvaroh s pomazánkou Lotus Biscoff a šlehejte do nadýchaného krému a promíchejte.

Hedvábné lotusové koláčky s krémovým vanilkovým tvarohem - WAUUU!
Zdroj: Easy & Yummy
Hedvábné lotusové koláčky s krémovým vanilkovým tvarohem - WAUUU!
Zdroj: Easy & Yummy
Hedvábné lotusové koláčky s krémovým vanilkovým tvarohem - WAUUU!
Zdroj: Easy & Yummy
Hedvábné lotusové koláčky s krémovým vanilkovým tvarohem - WAUUU!
Zdroj: Easy & Yummy

5. Výsledný krém přendejte do zdobícího sáčku a vytvarujte na sušenkovém základu vlnky, které na konci uhlaďte a uložte na 30 minut do mrazáku.

Hedvábné lotusové koláčky s krémovým vanilkovým tvarohem - WAUUU!
Zdroj: Easy & Yummy
Hedvábné lotusové koláčky s krémovým vanilkovým tvarohem - WAUUU!
Zdroj: Easy & Yummy
Hedvábné lotusové koláčky s krémovým vanilkovým tvarohem - WAUUU!
Zdroj: Easy & Yummy

6. Po 30 minutách koláčky vyjměte z mrazáku a odstraňte košíčky. Ozdobte lotusovou pomazánkou pomocí zdobícího sáčku, celými a pomletými lotusovými sušenkami.

Hedvábné lotusové koláčky s krémovým vanilkovým tvarohem - WAUUU!
Zdroj: Easy & Yummy
Hedvábné lotusové koláčky s krémovým vanilkovým tvarohem - WAUUU!
Zdroj: Easy & Yummy
Hedvábné lotusové koláčky s krémovým vanilkovým tvarohem - WAUUU!
Zdroj: Easy & Yummy

7. Hedvábné lotusové koláčky s krémovým vanilkovým tvarohem podávejte s láskou, velkou chutí a elegancí.

Hedvábné lotusové koláčky s krémovým vanilkovým tvarohem - WAUUU!
Zdroj: Easy & Yummy

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

VIDEO NÁVOD: