Vepřové maso na česneku se sladkou paprikou a polentou

Pokud hledáte syté a lahodné jídlo, které zahřeje tělo i duši, vepřové maso na česneku se sladkou paprikou a polentou je přesně to, co potřebujete. Tento tradiční recept kombinuje jemné kousky vepřového masa s výraznou chutí česneku a jemnou sladkostí papriky, což dodává pokrmu nezaměnitelnou chuť. Tento pokrm je skvělou volbou pro ty, kteří ocení poctivou domácí kuchyni plnou chutí.

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Vepřové maso na česneku se sladkou paprikou a polentou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

Vepřové maso na česneku se sladkou paprikou a polentou

Co budeme potřebovat:

  • Vepřová krkovice 1-2 kg
  • Vepřová kýta 1-2 kg
  • Vepřový bůček 500 g
  • Vepřové sádlo 1 polévková lžíce
  • Česnek 1 stroužek
  • Sladká paprika
  • Sůl a pepř
  • Kukuřičná polenta (podle chuti)

Jak budeme postupovat:

1. Nakrájejte vepřovou krkovici na vhodné kousky/kostičky.

Vepřové maso na česneku se sladkou paprikou a polentou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

2. Stejným způsobem nakrájejte i vepřovou kýtu. Odložte stranou.

Vepřové maso na česneku se sladkou paprikou a polentou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

3. V prostorném litinovém hrnci rozehřejte 1 lžíci vepřového sádla.

Vepřové maso na česneku se sladkou paprikou a polentou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

4. Vepřový bůček nakrájejte na malé kousky.

Vepřové maso na česneku se sladkou paprikou a polentou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

5. Přidejte bůček do rozpáleného sádla a osmahněte.

Vepřové maso na česneku se sladkou paprikou a polentou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

6. Restujte několik minut.

7. Přidejte oloupaný česnek.

Vepřové maso na česneku se sladkou paprikou a polentou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

8. Ještě několikrát promíchejte.

Vepřové maso na česneku se sladkou paprikou a polentou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

9. Přidejte nakrájenou krkovici a kýtu.

Vepřové maso na česneku se sladkou paprikou a polentou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

10. Míchejte, dokud maso zbělá ze všech stran.

Vepřové maso na česneku se sladkou paprikou a polentou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

11. Podle chuti přidejte sůl a pepř.

Vepřové maso na česneku se sladkou paprikou a polentou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

12. Opět promíchejte, aby se koření dobře rozložilo.

Vepřové maso na česneku se sladkou paprikou a polentou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

13. Přikryjte poklicí a nechte vařit 1 hodinu na středním až slabém plameni.

Vepřové maso na česneku se sladkou paprikou a polentou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

14. Po hodině zamíchejte a zkontrolujte maso.

Vepřové maso na česneku se sladkou paprikou a polentou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

15. Maso pustí šťávu, takže si nemusíte dělat starosti. Pokud máte maso z domácího chovu, je možné, že nepustí tolik šťávy.

Vepřové maso na česneku se sladkou paprikou a polentou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

16. Pokud není maso příliš tuhé, pokračujte ve vaření s poklicí ještě další hodinu.

17. Po tomto čase znovu zkontrolujte maso.

Vepřové maso na česneku se sladkou paprikou a polentou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

18. Pokud je hotové, vypněte oheň. Pokud ještě není dostatečně měkké, nechte vařit dalších půl hodiny.

19. Když je maso hotové, přidejte papriku a promíchejte.

Vepřové maso na česneku se sladkou paprikou a polentou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

20. Nechte hrnec přikrytý poklicí až do podávání.

21. Připravte si polentu podle návodu.

Vepřové maso na česneku se sladkou paprikou a polentou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

22. Podávejte teplou polentu s připraveným vepřovým masem z hrnce.

Vepřové maso na česneku se sladkou paprikou a polentou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

Hotovo!

Vepřové maso na česneku se sladkou paprikou a polentou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

Dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

VIDEO RECEPT: