Pokud hledáte recept, který kombinuje jemnost vepřového masa s bohatou sladko-slanou chutí, vepřové kotlety na medové omáčce jsou tou správnou volbou. Tato lahodná omáčka, která spojuje sladkost medu s jemnými tóny koření, dokonale doplňuje šťavnaté kotlety a vytváří nezapomenutelný zážitek.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Vepřové kotlety na medové omáčce
Co budeme potřebovat:
Maso:
- 4 vepřové plátky kotlety
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- česnekový prášek – podle chuti
Ostatní:
- olej + máslo – na smažení
- čerstvá petrželka – na závěrečné zdobení
Omáčka:
- 8 stroužků česneku
- 4 lžíce medu
- 80 ml vývar nebo voda
- 2 lžíce jablečný ocet
- sůl – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Maso: Vepřové kotlety omyjte, osušte papírovými utěrkami a z obou stran posypejte solí, černým mletým pepřem a česnekovým práškem.
2. Do pánve s rozehřátým olejem položte vepřové kotlety a smažte 3-5 minut na mírném ohni z každé strany dozlatova. Vnitřní teplota vepřových kotlet by měla být 57-60 °C a po smažení je přendejte na talíř.
3. Omáčka: Do stejné pánve s rozehřátým máslem vsypejte prolisovaný česnek a smažte 30 sekund na mírném ohni. Dále do pánve přilijte med a vývar nebo vodu – míchejte. Dochuťte jablečným octem a solí a vařte omáčku cca 3 minuty na mírném ohni. Potom do omáčky položte smažené vepřové kotlety, které omáčkou přelijte.
4. Následně pánev vložte do předehřáté trouby a pečte 1-2 minuty při 230-240 °C.
5. Lahodné vepřové kotlety na medové omáčce na závěr ozdobte-posypejte nasekanou čerstvou petrželkou a podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.