ROZHOVOR: Matka s dcerou si našly společný koníček – z obyčejných váz a luceren vytváří originální kousky

Rádi bychom Vám poděkovali, že se s námi i nadále dělíte o výsledky své tvorby. Proto jsme se rozhodli podpořit vaše tvůrčí úsilí i jinak, než jen zveřejněním na Facebooku. Některé z Vás jsme požádali o krátký rozhovor, aby se i naši čtenáři mohli v tomto uměleckém směru trochu inspirovat. 

Vítejte v pestrém světě plném luceren a váz. Šárka Šípová se společně se svou dcerou věnuje výrobě ručně vypalovaných dekorací a výrobě luceren a váz technikou decoupage (dekupáž).

Další skvělé inspirace na recepty a tvoření do Vaší domácnosti naleznete na naší facebookové stránce Prima Inspirace.

ROZHOVOR:
Zdroj: Šárka Šípová

Na úvod vás požádám, abyste se nám představila.

Jmenuji se Šárka. Maminka 3 dětí. Baví mě vyrábění různých věcí ať do domácnosti, či na zahradu.

Čemu se věnujete?

Výrobě ručně vypalovaných dekorací a výrobě luceren a váz technikou decoupage (dekupáž).

ROZHOVOR:
Zdroj: Šárka Šípová

Kdy jste začala vyrábět dekorace ručním vypalováním a co vás k tomu vedlo?

Vždy jsem něco vyráběla. Myslím si, že jsem kreativní duše. Ale nejvíce aktivní jsem začala být, když za mnou přišla naše nejstarší dcera Dianka s tím, že by chtěla vyrábět něco se mnou. Tak jsem přemýšlela, co bychom spolu jako máma a dcera mohly vyrábět. A napadli mě lucerničky a vázy ze zavařovacích sklenic. Ale co s nimi? Pak jsem si vzpomněla na techniku decoupage. Nakoupilo se vše potřebné a tak náš příběh začal. Dělaly jsme jen pro sebe a známé. Začal být zájem, tak můj muž Roman řekl, ať si vytvoříme na Facebooku svoji skupinu a nabízíme to tam.

ROZHOVOR:
Zdroj: Šárka Šípová

Co vás při tvorbě inspiruje? Přicházíte s nějakými novinkami?

Při tvoření se inspiruji hlavně srdcem a tím, jaký chci mít výsledek hotového výrobku, abychom byli spokojeni my i zákazník.

Je to vaše práce nebo koníček?

Vyrábění je společný koníček můj a dcery Dianky, který nám přináší i penízky na víc.

ROZHOVOR:
Zdroj: Šárka Šípová

Který z vašich výrobků je u zákazníků nejoblíbenější a jak probíhá jeho výroba?

Za mě si myslím, že nejvíce oblíbený produkt jsou vázy a lucerny ze sklenic. Jejich výroba od začátku k hotovému je následující: sklenici omyjeme, odmastíme, houbičkou naneseme základovou akrylovou barvu, kterou 24 hodin necháme zaschnout. Pak akrylovou barvou ve spreji prestříkáme a opět necháme zaschnout. Vybereme na přání nebo nechávám na Diance, aby vybrala obrázek. Ten se vystřihne. Na sklenici naneseme lepidlo, umístíme obrázek a přetřeme transparentním lepidlem. Necháme zaschnout a dekorujeme. Hotový výrobek může putovat dál k zákazníkovi.

ROZHOVOR:
Zdroj: Šárka Šípová

Máte vyhrazenou dílnu/speciální místnost?

Na naše tvoření prozatím využíváme naší kuchyni, ale na našem společném království (dílničce) se pracuje. Za chvíli budeme mít naše místo pro naše vyrábění.

Vyrábíte také dekorace na zakázku – podle představ zákazníka?

Samozřejmě, vyrábíme i podle přání zákazníka. Je to pro nás radost, když si zákazník sám vybere, jakou velikost sklenice a jaký obrázek chce. O to víc nás to baví, když máme představu výrobku podle zákazníků.

ROZHOVOR:
Zdroj: Šárka Šípová

Kde lze vaše výrobky zakoupit?

O výrobky si můžete napsat buď na mém facebookovem profilu Šárka Šípová nebo kouknout do naší skupinky na Facebooku Ruční vypalování a jiné ručně vyráběné dekorace.

ROZHOVOR:
Zdroj: Šárka Šípová

Chtěla byste našim čtenářům něco vzkázat?

Chtěla bych poděkovat všem našim zákazníkům, bez nich by to nebylo ono. Čtenářům bych chtěla vzkázat: jestli máte kreativního ducha v sobě a baví vás výroba čehokoliv, jen do toho. Ještě bych chtěla poděkovat svému muži Romanovi. Š. za podporu. Děkuji. Šárka Šípová.

ROZHOVOR:
Zdroj: Šárka Šípová
ROZHOVOR:
Zdroj: Šárka Šípová