Pečená kuřecí křidélka v medovo-sójové marinádě s česnekovou omáčkou

Pokud hledáte recept na dokonale ochucená kuřecí křidélka, která jsou křupavá zvenčí a šťavnatá uvnitř, tento recept na pečená kuřecí křidélka v medovo-sójové marinádě s česnekovou omáčkou vás určitě nadchne. Kombinace sladké medové glazury, pikantní sójové omáčky a výrazného česneku dodává křidélkům bohatou chuť, která zaujme každého milovníka masových specialit. Tento recept je skvělou volbou pro rodinnou večeři nebo večírek s přáteli – jednoduše ho musíte vyzkoušet!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Pečená kuřecí křidélka v medovo-sójové marinádě s česnekovou omáčkou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

Pečená kuřecí křidélka v medovo-sójové marinádě s česnekovou omáčkou

Co budeme potřebovat:

Na maso:

  • 3 kg kuřecích křidélek
  • 200 ml bílého vína
  • 1 celá hlávka česneku
  • 250 ml sójové omáčky
  • 3 lžíce medu
  • Šťáva z 1 citronu
  • 3 bobkové listy
  • Mletý pepř

Na česnekovou omáčku:

  • 1 celá hlávka česneku
  • 2 rajčata
  • Slunečnicový olej
  • Sůl

Jak budeme postupovat:

1. Omyjte a důkladně očistěte 3 kilogramy kuřecích křidélek. Odstraňte špičky a křidélka rozřízněte na dvě části.

Pečená kuřecí křidélka v medovo-sójové marinádě s česnekovou omáčkou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

2. Vložte křidélka do prostorné mísy. Přidejte rozdrcenou palici česneku, mletý pepř, 3 bobkové listy, šťávu z 1 citronu, 3 lžíce medu, 250 ml sójové omáčky a 200 ml bílého vína.

Pečená kuřecí křidélka v medovo-sójové marinádě s česnekovou omáčkou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

3. Dobře promíchejte, aby se všechny křidélka pokryly marinádou. Mísu zakryjte potravinovou fólií.

Pečená kuřecí křidélka v medovo-sójové marinádě s česnekovou omáčkou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

4. Nechte marinovat v chladničce alespoň 2 hodiny.

5. Dobře promíchejte, aby se všechny křidélka pokryly marinádou. Mísu zakryjte potravinovou fólií.

Pečená kuřecí křidélka v medovo-sójové marinádě s česnekovou omáčkou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

6. Křídla přelijte zbylou šťávou z marinování.

Pečená kuřecí křidélka v medovo-sójové marinádě s česnekovou omáčkou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

7. Plech přikryjte alobalem.

Pečená kuřecí křidélka v medovo-sójové marinádě s česnekovou omáčkou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

8. Pečte 30 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Vyjměte z trouby a odstraňte alobal. Křidélka obraťte na druhou stranu.

Pečená kuřecí křidélka v medovo-sójové marinádě s česnekovou omáčkou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

9. Opět pečeme 30 minut při 180 stupních Celsia.

10. Vyjměte plech z trouby a křídla ještě jednou otočte.

Pečená kuřecí křidélka v medovo-sójové marinádě s česnekovou omáčkou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

11. Pečte posledních 30 minut při 200 stupních Celsia.

Pečená kuřecí křidélka v medovo-sójové marinádě s česnekovou omáčkou
Zdroj: YouTube/Idei de retete
Pečená kuřecí křidélka v medovo-sójové marinádě s česnekovou omáčkou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

12. Omáčka: Na česnekovou omáčku rozdrťte palici česneku.

13. Vložte do mísy a smíchejte se slunečnicovým olejem a solí, dokud nevznikne pasta.

Pečená kuřecí křidélka v medovo-sójové marinádě s česnekovou omáčkou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

14. Zabalte 2 rajčata do alobalu a pečte v troubě 1 hodinu při 180 °C nebo společně s křidélky po dobu jedné hodiny.

15. Po upečení nechte rajčata vychladnout.

Pečená kuřecí křidélka v medovo-sójové marinádě s česnekovou omáčkou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

16. Oloupejte rajčata a nasekejte je na malé kousky.

Pečená kuřecí křidélka v medovo-sójové marinádě s česnekovou omáčkou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

17. Přidejte nasekaná rajčata do česnekové pasty. Míchejte, dokud nevznikne hladká směs.

Pečená kuřecí křidélka v medovo-sójové marinádě s česnekovou omáčkou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

18. Křídla podávejte horká s připravenou česnekovou omáčkou.

Hotovo!

Pečená kuřecí křidélka v medovo-sójové marinádě s česnekovou omáčkou
Zdroj: YouTube/Idei de retete

Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: