Pokud máte rádi mořské plody, tento recept na křupavé krevety na másle s mlékem vás nadchne. Krevety, jemně opečené na másle, získávají díky mléku lahodnou krémovou konzistenci a jemnou chuť, která se skvěle doplňuje s jejich křupavým povrchem. Připravte si tento recept a užijte si dokonalou kombinaci chutí, která potěší vaše chuťové buňky!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Krevety na másle s mlékem
Co budeme potřebovat:
- 300 g krevet
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
- sušené oregano – podle chuti
- 2 lžíce mouka
- olivový olej + 30 g másla na smažení
- 3 stroužky česneku
- 100 ml mléko
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy vložte krevety, které dochuťte solí, černým mletým pepřem, červenou mletou paprikou, sušeným oreganem a moukou – dobře lžící promíchejte.
2. Do pánve s rozehřátým olivovým olejem a máslem vmíchejte prolisovaný česnek a rozložte krevety – promíchejte a pod pokličkou smažte 3 minuty na mírném ohni dozlatova. Nakonec do pánve přilijte mléko a pod pokličkou společně smažte 10 minut na mírném ohni dokřupava.
3. Po smažení je přendejte na talíř a podávejte je s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!