Pokud hledáte recept na něco skutečně lahodného a sytého, zapečená lilková roláda s mozzarellou, plněná mletým hovězím masem, je to pravé. Tento pokrm spojuje všechny vaše oblíbené chutě do jednoho neodolatelného jídla. Tento pokrm je ideální pro rodinné večeře nebo speciální příležitosti, kdy chcete své hosty ohromit něčím výjimečným. Připravte si tuto lilkovou roládu a dopřejte si gurmánský zážitek, který si zamiluje celá rodina!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Zapečená lilková roláda s mozzarellou, plněná mletým hovězím masem v rajčatové omáčce se sýrem
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 2 střední lilky (700 g) + slaná voda
Směs mletého masa v rajčatové omáčce:
- 1 cibule
- 1 zelená paprika
- 350 mleté hovězí maso
- 2 stroužky česneku
- bílé koření – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
- mletý kmín – podle chuti
- mletý zázvor – podle chuti
- sůl – podle chuti
- 200 g rajčatový protlak
- 100 ml vody
- 1 lžíce rajčatový protlak
- čerstvá petrželka – podle chuti
Ostatní:
- olivový olej – na smažení
- 120 g mozzarella
- 70 g parmazán + mozzarella
- 1 lžíce rajčatový protlak – na závěrečné potření rolády
- kolečka mozzarelly + sušené oregano
Směs na potření lilků:
- sůl – podle chuti
- černým mletý pepř – podle chuti
- olivový olej
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Do mísy s osolenou vodou vložte nakrájené plátky cuket o tloušťce 3 mm. Přikryjte mísu talířem a nechejte 10-15 minut odpočívat. Po 10-15 minutách vyjměte plátky lilků z osolené vody a utřete je ubrouskem.
2. Směs mletého masa v rajčatové omáčce: Do pánve s rozehřátým olivovým olejem vsypejte nakrájenou cibuli a smažte ji na mírném ohni. Dále do pánve vmíchejte nakrájenou zelenou papriku, vložte mleté hovězí maso a přidejte prolisovaný česnek. Společně vařte na mírném ohni. Dochuťte bílým kořením, červenou mletou paprikou, mletým kmínem, mletým zázvor a solí – pořádné promíchejte.
3. Následně do pánve přidejte rajčatový protlak a přilijte vodu – promíchejte a pod pokličkou pokračujte ve vaření. Před koncem do omáčky vsypejte čerstvou nasekanou petrželku – promíchejte a po uvaření nechejte vychladnout.
4. Připravte si plech na pečení vyložený pergamenem a rozprostřete strouhanou mozzarellu, na kterou pokládejte plátky lilků pěkně vedle sebe.
5. Směs na potření lilků: Do malé misky nasypejte sůl, přisypejte černý mletý pepř a přilijte olivový olej – promíchejte a získanou směsí potřete plátky lilků.
6. Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut při 180 °C.
7. Po uplynutí 20-25 minut vyjměte plech z trouby a na lilky rozložte připravenou směs mletého masa. Posypejte strouhaným parmazánem a rozdrobenou mozzarellou. Srolujte pevněji do rolády, potřete povrch rolády s rajčatovým protlakem, naaranžujte kolečka mozzarelly a posypejte sušeným oreganem.
8. Pečte dalších 15-20 minut při 180 °C dokřupava.
9. Po upečení lilkovou roládu podávejte s láskou, velkou chutí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.