Hledáte inspiraci na syté a lahodné jídlo, které potěší každého u stolu? Křupavé bramborové bochánky plněné mletým masem a krémovou žampionovou směsí jsou perfektní volbou. Navíc je tento pokrm skvělý na přípravu předem, takže si můžete užít více času s rodinou či přáteli. Připravte si tuto lahůdku a objevte kouzlo jednoduchého, ale přitom neodolatelného jídla.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Bramborové bochánky plněné mletým masem a krémovou žampionovou směsí
Co budeme potřebovat:
Bramborový základ:
- 1 kg brambor + vroucí osolená voda
- 1 vejce
- čerstvá petrželka – podle chuti
- 2-4 lžíce hladká mouka
Směs mletého masa:
- 1 cibule
- 350 g mleté maso
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Ostatní:
- olivový olej – na smažení
- 4 lžíce hladká mouka – na obalování
- čerstvá nasekaná petrželka – na závěrečné posypání
Žampionová omáčka:
- 1 cibule
- 10-12 žampionů
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- špetka muškátový oříšek
- 1 lžíce mouky – podle potřeby
- 200 ml smetana na vaření 10-15% + 50 ml voda
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve do hrnce vložte omyté, očištěné a nakrájené brambory na kostky, které zalijte vodou a osolte. Pod pokličkou vařte na mírném ohni do změknutí. Po uvaření je sceďte, přendejte do mísy, rozmačkejte a nechejte vychladnout.
2. Směs mletého masa: Do pánve s rozehřátým olivovým olejem vsypejte nakrájenou cibuli a smažte na mírném ohni. Dále do pánve vmíchejte mleté maso a společně smažte. Dochuťte solí a černým mletým pepřem a smažte 7-10 minut na mírném ohni. Po smažení směs přendejte do mísy a nechejte vychladnout.
3. Žampionová omáčka: Do pánve s rozehřátým olivovým olejem vsypejte nakrájenou cibuli a smažte 2 minuty na mírném ohni. Dále do pánve přidejte na půlměsíce nakrájené žampiony. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a muškátovým oříškem. Směs míchejte a po chvilce přisypejte mouku – dále míchejte a pokračujte ve vaření.
4. Následně do pánve přimíchejte smetanu na vaření 10-15% – promíchejte a přilijte vodu. Nechejte vařit 3 minuty na mírném ohni.
5. Bramborový základ: Do mísy s rozmačkanými bramborami vlijte vejce, vsypejte čerstvou nasekanou petrželku a nasypejte hladkou mouku – dobře promíchejte.
6. Z bramborového základu vytvarujte rukama malé placičky a naplňte je připravenou směsí z mletého masa. Slepte prsty k sobě a vytvarujte bochánky, poté je z každé strany obalte v mouce.
7. Položte bochánky do pánve s rozehřátým olivovým olejem a smažte je z každé strany dozlatova a dokřupava. Po smažení je přendejte na talíř a přelijte připravenou krémovou žampionovou směsí.
8. Na závěr ozdobte-posypejte čerstvou nasekanou petrželkou a podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.