Připravte se na dokonalý chuťový zážitek s našimi gurmánskými medailonky ve smetanové omáčce s houbami, které se hodí pro jakoukoli událost. Vychutnejte si každé sousto této křehké a delikátní novinky, která oslní vaše chuťové buňky i vaše nejbližší.
Gurmánské vepřové medailonky ve smetanové omáčce s houbami
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Maso:
- 700 g vepřová panenka + sůl + olivový olej
- černý mletý pepř – podle chuti
Omáčka:
- 1 cibule
- 1-2 stroužky česneku
- 450 žampiony
- 1 lžíce mouky
- 2 lžíce hovězí vývar
- suché koření – podle chuti
- 100 ml smetana na vaření
- čerstvá petrželka – podle chuti
Ostatní:
- olivový olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Maso: Vepřovou panenku si nakrájejte na hrubší plátky, které z obou stran posypejte solí.
2. Plátky masa ve vrstvách pokládejte do mísy a každou vrstvu přelijte olivovým olejem. Poté plátky masa položte do pánve s rozehřátým olejem a dochuťte černým mletým pepřem – smažte na mírném ohni z každé strany dozlatova a po smažení je přendejte na talíř.
3. Do stejné pánve si vsypejte nakrájenou cibulí – promíchejte a smažte na mírném ohni dozlatova. Dále do pánve přidejte prolisovaný česnek – promíchejte a nakrájené žampiony na půlměsíce – dobře promíchejte a pokračujte ve vaření.
4. Následně do pánve přisypejte mouku a přilijte hovězí vývar – pořádně promíchejte a dochuťte suchým kořením (podle chuti) – promíchejte. Pak přilijte smetanu na vaření a vsypejte čerstvou nasekanou petrželku – důkladně promíchejte.
5. Nakonec do krémové žampionové omáčky položte smažené medailónky – jemně promíchejte a ještě chvíli povařte.
6. Gurmánské vepřové medailonky ve smetanové omáčce s houbami podávejte s láskou a skvělou chutí.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!