Nepečený cheesecake s bílou čokoládou! Lahůdka nejvyššího řádu!

Vychutnejte si tento neodolatelný nepečený cheesecake, který kombinuje jemnou krémovou texturu s bohatou chutí bílé čokolády. Tento dezert je ideální pro zvláštní příležitosti i každodenní sladké potěšení. Díky jednoduché přípravě a bohaté chuti se rychle stane oblíbeným receptem ve vaší kuchyni. Připravte si tento cheesecake a dopřejte si lahůdku nejvyššího řádu, která nadchne vaše chuťové buňky i ty nejnáročnější hosty.

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Nepečený cheesecake s bílou čokoládou
Zdroj: retete-usoare.eu

Nepečený cheesecake s bílou čokoládou

Co budeme potřebovat:

Na korpus:

  • 250 g rozdrobených sušenek (s čokoládou)
  • 120 g másla

Na vrstvu bílé čokolády:

  • 450 g smetanového sýra Philadelphia
  • 50 g moučkového cukru (2,5 polévkové lžíce)
  • 280 g bílé čokolády
  • 400 ml smetany na 33% šlehačku

Pro dekoraci:

  • 40-50 g bílé čokolády

Jak budeme postupovat:

1. Připravte si čokoládový korpus: sušenky vložte do kuchyňského robotu a dobře je rozemelte. Pokud nemáte kuchyňský robot, můžete to udělat pomocí plastového sáčku a obracečky. Drobky přendejte do mísy.

Nepečený cheesecake s bílou čokoládou
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Máslo rozpusťte v mikrovlnné troubě a přidejte ho do mísy. Vymíchejte křehké těsto.

Nepečený cheesecake s bílou čokoládou
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Dno odnímatelné formy na pečení (o průměru 18 cm) vyložte pečicím papírem, přidejte mokré drobky a dobře je přitlačte dnem sklenice, abyste získali rovnoměrné těsto o tloušťce asi 1-2 cm. Formu vložte do lednice.

Nepečený cheesecake s bílou čokoládou
Zdroj: retete-usoare.eu

Tip: Aby se budoucí cheesecake nepřilepil ke stěnám formy, můžete je vyložit potravinovou fólií. Snadněji tak kroužek odepnete. Pokud nemáte rádi čokoládové sušenky, můžete použít bílé sušenky smíchané se lžící kakaa. Získáte podobný výsledek.

4. Připravte si vrstvu bílé čokolády: vezměte hlubokou mísu a smíchejte v ní smetanový sýr a moučkový cukr.

Nepečený cheesecake s bílou čokoládou
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Čokoládu rozlámejte na malé kousky a rozpusťte ji ve vodní lázni. Přidejte ji do mísy se smetanou a mixérem na středních otáčkách ingredience spojte.

Nepečený cheesecake s bílou čokoládou
Zdroj: pinterest.com

6. Smetanu ke šlehání nalijte do vysoké nádoby (mísy stojanového mixéru) a šlehejte ji mixérem, dokud nebude tuhá.

Nepečený cheesecake s bílou čokoládou
Zdroj: retete-usoare.eu

Tip: Před nalitím smetany do mísy s ní dobře zatřepejte, abyste se ujistili, že na dně nezůstal žádný tuk. Pokud chcete, aby co nejrychleji zhoustl, měli byste ho před mixováním důkladně vychladit. Chcete-li zdvojnásobit rychlost zahušťování, použijte vysokou nádobu a míchejte nejvyšší rychlostí mixéru.

7. Obě smetanové směsi smíchejte. K tomu můžete použít buď mixér, nebo stěrku.

Nepečený cheesecake s bílou čokoládou
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Sestavte cheesecake: vyjměte formu na sušenky z lednice a vzniklou krémovou směs přeneste na formu na sušenky a rovnoměrně ji rozetřete stěrkou.

9. Dort ozdobte jemně nasekanou bílou čokoládou.

10. Cheesecake uložte do chladničky alespoň na 8 hodin. Doporučujeme však nechat ho přes noc, protože vrstva krému a čokolády je poměrně hustá a může potřebovat více času, aby zhoustla.

Nepečený cheesecake s bílou čokoládou
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Vyjměte pochoutku z lednice, naporcujte ji a s velkou chutí podávejte!

Dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na nepečený cheesecake s bílou čokoládou zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme: Tvarohová lahůdka z hrnečku: Úžasný šťavnatý koláč připraven za 15 minut.