Lahodné pudinkovo-smetanové kostky, které se rozplývají na jazyku! Jemný a chutný koláč, kterým nikdo nepohrdne!

Tento jemný a chutný koláč, který se doslova rozplývá na jazyku, si zamiluje každý. Lahodná kombinace pudinku a zakysané smetany vytváří jedinečný dezert, kterému nikdo neodolá.

Ingredience

Na těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 200 g másla (nakrájeného na kostičky)
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 2–3 lžíce mléka
  • Špetka soli

Na náplň:

  • 600 ml zakysané smetany
  • 500 ml mléka
  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 1 balení smetanového pudinku
  • 150 g krystalového cukru
  • Šťáva a kůra z citronu (volitelné)

Postup

1) Příprava těsta: Do mísy prosejte mouku a přidejte máslo, moučkový cukr, vejce, špetku soli a podle potřeby mléko. Rukama vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte chladit do ledničky na 30 minut.

2) Příprava náplně: Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvařte hustý pudink podle návodu na obale. Nechte ho vychladnout. Do vychladlého pudinku vmíchejte zakysanou smetanu, citronovou šťávu a kůru, pokud je používáte.

3) Sestavení koláče: Těsto vyjměte z ledničky a rozdělte na dvě poloviny. Každou část vyválejte na velikost plechu (20×30 cm). Plech vymažte máslem a vysypte moukou, poté na něj přeneste první polovinu vyváleného těsta.

4) Nanesení náplně: Na těsto rovnoměrně rozetřete připravený krém z pudinku a zakysané smetany. Poté přikryjte druhou polovinou vyváleného těsta.

5) Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut, dokud těsto nezíská zlatavou barvu. Po upečení nechte koláč vychladnout.

6) Dokončení: Před podáváním posypte moučkovým cukrem a nakrájejte na kostky.

Závěr

Tyto lahodné pudinkovo-smetanové kostky jsou dokonalým dezertem, který si zamiluje celá rodina. Jemná krémová náplň a křehké těsto vytvářejí jedinečný chuťový zážitek. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké!