Tento zákusek si právem zaslouží své jméno Sedmé nebe: Chutná, jak z té nejlepší cukrárny!

Tento krémový zákusek si opravdu zaslouží své jméno „Sedmé nebe“. Je to lahodný dezert, který zaujme každého svou jemnou konzistencí a vyváženou chutí. Pokud chcete potěšit své blízké a hosty, je tento dezert tou správnou volbou.

Zdroj: Przepisy są łatwe

Ingredience

Na tmavé těsto:

  • 100 g oleje
  • 100 g krystalového cukru
  • 1 vejce
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 300 g hladké mouky

Na nádivku:

  • 750 g smetanového sýra
  • 50 g krystalového cukru
  • Vanilková esence podle chuti
  • 40 g kukuřičného škrobu

Na světlé těsto:

  • 2 vejce
  • 200 g krystalového cukru
  • 50 ml rostlinného oleje
  • 50 ml mléka
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 200 g hladké mouky

Na krém:

  • 250 g smetanového sýra
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • Čokoláda na posypání

Postup

1) Příprava tmavého těsta: V hluboké misce rozšlehejte změklé máslo s cukrem, poté přidejte vejce a zakysanou smetanu. Pokračujte ve šlehání, přidejte prášek do pečiva a kakao. Postupně přimíchejte mouku a ručně vypracujte hladké těsto. Těsto uložte do chladničky.

2) Příprava náplně: V samostatné misce smíchejte smetanový sýr s cukrem, přidejte vanilkovou esenci podle chuti a kukuřičný škrob. Vše dobře promíchejte, dokud nevznikne hustý krém.

3) Příprava světlého těsta: Ve druhé misce vyšlehejte vejce s cukrem. Postupně přidávejte olej a mléko, a nakonec prosejte mouku s práškem do pečiva. Promíchejte do hladka.

4) Sestavení koláče: Zapékací formu (20 x 30 cm) vyložte pečicím papírem. Na dno natrhejte kousky kakaového těsta a rovnoměrně je rozmačkejte po celé ploše. Na tmavé těsto naneste nádivku a rozetřete ji po celé ploše. Poté navrch rozetřete světlé těsto.

5) Pečení: Formu vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte 40-50 minut.

6) Příprava krému: V misce smíchejte smetanový sýr s moučkovým cukrem. Přidejte smetanu ke šlehání a vše vyšlehejte do krému.

7) Dokončení zákusku: Na vychladlý koláč naneste připravený krém a rovnoměrně ho rozetřete. Vrch posypte strouhanou čokoládou. Koláč dejte vychladit do lednice, aby chutě propojily.

8) Servírování: Koláč můžete servírovat vychlazený přímo z lednice. Přejeme vám dobrou chuť!

VIDEO RECEPT

Závěr

Sedmé nebe je opravdu lahodný dezert, který si zamiluje celá rodina. Díky své krémové struktuře a sladké, ale vyvážené chuti, chutná jako z nejlepší cukrárny. Vyzkoušejte tento recept a potěšte své hosty tímto vynikajícím zákuskem.